Türkiye Bilişim Derneği’nden Bloomberg HT’ye ödül

Bloomberg HT’de yayınlanan Gündem Teknoloji programının sunucusu Hande Berktan, yılın Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Veren Medya Kuruluşu” Kategorisi’nde; “Gündem Teknoloji” programı ile ödüle layık görüldü.

Türkiye Bilişim Derneği tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) ve T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iş birliği ile düzenlenen TBD 6. Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi’nde, Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Ödülleri sahiplerini buldu.

“Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Veren Medya Kuruluşu” Kategorisi’nde; Hande Berktan’ın hazırlayıp, sunduğu “Gündem Teknoloji” programı ödüle layık görüldü.

Açılış konuşmalarını BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe’nin gerçekleştirdiği zirve ve ödül törenine kamu, özel sektör ve üniversitelerin yöneticileri, öğretim üyeleri, STK’ların temsilcileri, siber güvenlik uzmanları ve öğrenciler katıldı.

Zirve kapsamında siber güvenliğin yeni yüzyılında politika ve stratejiler, afet döneminde dijital güvenlik teknolojilerinin önemi tartışıldı. Doğal afet dönemlerini de kapsayacak şekilde ülkemizin siber dayanıklılığının arttırılmasına yönelik ve cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yön verecek politika, strateji ve eylem planlarının belirlenmesi ve uygulanmasına yönelik hususlar insan odaklı olarak düzenlene panellerde konuşuldu.

Zirvede, 2023 yılına ait “Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Ödülleri” töreni gerçekleştirildi. Milli imkan ve kabiliyetler ile özgün olarak siber güvenlik ürün, hizmet ve teknolojilerinin geliştirilmesine, ihraç edilmesine, siber güvenlik farkındalığının ulusal seviyede arttırılmasına, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine, bilimsel araştırma çalışmaların yapılmasına ve kamuda milli siber güvenlik ürünlerinin kullanımının yaygınlaştırılmasına destek vererek siber güvenlik ekosisteminin gelişimine katkı sağlayan kamu, özel sektör, akademi ve medya kuruluşlarına ve/veya bireylere 2018 yılından beri Türkiye Bilişim Derneği tarafından “Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Ödülleri” veriliyor.

Kaynak URL