Zelenskiy: Kiev kontrolümüzde

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sosyal medya hesabından yayınladığı videoda “Ben buradayım. Burası bizim toprağımız, ülkemiz, çocuklarımız. Koruyacağız” dedi. Zelenskiy Avrupa’ya çağrıda bulunarak “Ukrayna’nın AB üyeliğine karar vermek için hayati bir zaman” ifadelerini kullandı. Zelenskiy öğle saatlerinde kameraların karşısına geçerek “Kiev kontrolümüzde. Bize destek verecek herkese silah vermeye hazırız” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelesnkiy sosyal medya hesabından yayınladığı videoda “Ben buradayım. Burası bizim toprağımız, ülkemiz, çocuklarımız. Koruyacağız. Silahları bırakmayacağız” dedi

Zelenskiy ayrıca Avrupa’ya çağrıda bulunarak “Ukrayna’nın AB üyeliğine karar vermek için hayati bir zaman” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy öğle saatlerinde kameraların karşısına geçerek “Kiev kontrolümüzde. Bize destek verecek herkese silah vermeye hazırız” dedi.

Zelenskiy Kiev’e Rus askerlerinin girmesini engellemek için kendisi ile birlikte köprüyü patlatan Ukraynalı askere değinerek “Vatandaşımız için askerimiz için onu kahraman ilan ediyorum. Düşman girmesin diye kendisiyle beraber köprüyü patlattı” dedi.

Rus halkı savaşa karşı çıksın”

Ardından Rusça konuşmasına devam eden Zelenskiy “Şimdi ise beni Rusya’da duymalarını istiyorum Rusça’ya geçiyorum. Binlerce ve yüzlerce esirlerimiz var ve onlar hepsi Ukrayna’ya neden gönderildiklerini anlamıyorlar, neden başkalarını öldürmek gerektiğini anlamıyorlar. Rusya vatandaşları lütfen savaşa karşı çıkın. Protestolarınızı, direnişinizi görüyoruz. Çok doğru bir harekette olduğunuzu söylemek istiyoruz ve teşekkür ediyoruz. Lütfen yalan söyleyenleri durdurun. Bütün dünyaya yalan söyleyenleri durdurun. Çünkü bu savaşı bitirebiliriz. Barış yaşayabiliriz. Küresel dünyada savaşsız yaşayabiliriz. Bizim askerleimiz, sınırda savaşanlar, vatandaşlarımız lütfen ayakta kalın. Biz kazanacağız. Yaşasın Ukrayna” dedi.

Kaynak URL