Lübnan, Türkiye’den tatlandırıcı talep ediyor

Lübnan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Filistin, Irak, İran, İsrail, Katar, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Suriye, Suudi Arabistan, Umman, Ürdün ve Yemen’den oluşan Orta Doğu ve Körfez ülkelerine ihracat, yılın 10 ayında 26,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Ocak-ekim döneminde ise Suriye ve Lübnan’a 1,1’er milyar dolarlık, Yemen’e 716 milyon dolarlık, Katar’a, 591,6 milyon dolarlık, Ürdün’e 579,8 milyon dolarlık, Kuveyt’e 454,8 milyon dolarlık, Umman’a 248,1 milyon dolarlık, Bahreyn’e 122,9 milyon dolarlık, Filistin devletine ise 103,9 milyon dolarlık dış satım gerçekleşti.

Yaşanan bu olumlu gelişmelerle birlikte bugün Lübnan’dan Türkiye’ye bir ihracat kapısı aralandı. Bu kapsamda dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’a ithalat ilanı bırakan Lübnanlı firma, Türkiye’den gıda tatlandırıcısı satın alacağını belirtti.

Lübnanlı ithalatçıyla iletişim kurmak için Forie ihracat uygulamasını indirip  basic hesap açabilirsiniz. TurkishExporter kurumsal üyeleri ise bu firmaya ait telefon, WhatsApp, web sitesi ve e-posta bilgilerine hemen ulaşabilirler.

Lübnan pazarına giriş bileti

Lübnan pazarına ihracat yapmak isteyen Türk üreticileri ve ihracat şirketleri için yeni ticari istihbarat kaynağı olan Forie hizmete girdi. “Forie Databank” adıyla yayın yapan bu kaynak, bir ihracat adres bankası niteliğinde. Sektör fark etmeksizin Lübnan’da yer alan ithalatçılar, toptancılar veya mağaza şirketlerine ulaşabilirsiniz.

Kaynak URL