KOSGEB, 100 bin işletmeyi ayağa kaldırmak istiyor

Ziya İpek

KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu ve KOSGEB Adana İl Müdürü Mehmet Eren, Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram’ı ziyaret ederek, depremden etkilenen işletmelere verilecek desteklerle ilgili bilgi verdi.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde az hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı işletmeler ile 2023 yılı Ocak ayı ile Şubat ayı net satış hasılatında en az yüzde 30’luk kayıp yaşayan hasarsız işletmelerin ölçeklerine göre belirlenen tutarlarda destekten faydalanacağını anımsatan İbrahimcioğlu, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep (Nurdağı ve İslahiye hariç) illerinde az hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı işletmelerin ölçeklerine göre belirlenen tutarlarda destekten faydalanabileceğini bildirdi.

Ticaretin çarklarının dönmesine katkı sağlayacak paketi, “canlandırma desteği” olarak adlandırdıklarını aktaran İbrahimcioğlu, “Bu destek; mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeleri memnun edecek. 450 milyon dolarlık finansman, bölgenin tamamına ulaştırılacak. Faizsiz bir destek paketini, depremzede KOBİ’lerimize sunacak ve depremden etkilenen KOBİ’lerin yaralarını saracağız” dedi.

“Şirketler depremden ciddi oranda etkilendi”

 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden Adana’nın ticari olarak ciddi oranda etkilendiğini anlatan ATO Başkanı Yücel Bayram, esnafın bu bölgeden ticari alacaklarının 11 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi. İlde ağır ve orta hasarlı birçok bina olduğunu, bu binaların alt katlarında faaliyet gösteren işyerlerinin taşınmak zorunda kalıp iş yapamaz hale gelince ciddi gelir kaybı yaşadıklarına dikkat çeken Bayram, “KOSGEB’in işletmelere sunduğu 200 bin lira ile 750 bin lira arasında değişen rakamlardaki faizsiz destek firmalarımız için can suyu olacaktır. Üyelerimizden bu destek paketine şartları uyanların başvuru yapması çarkların dönmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

Kaynak URL