Anadolu Ajansı, Cumhuriyet'in 100. yılında iz bırakan projelere imza attı

Ankara

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, yaptığı yazılı açıklamada, Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu’nun haklı mücadelesini tüm dünyaya duyurmak için kurulan AA’nın 103 yıldır Türkiye’nin dünyadaki sesi olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansının hikayesinin, işgale uğramış bir milletin tüm dünyayı karşısına alarak sergilediği çok güçlü bir meydan okuma olduğunu vurgulayan Karagöz, “Kuruluşuna şahitlik ettiğimiz ve dünyaya duyurduğumuz Cumhuriyet’imizin 100. yılını kutlarken, 144 ülkede faaliyet gösteren, 13 dilde yayın yapan, günlük ortalama 5 bin içerik üreten dünyanın en önde gelen haber ajansları arasında olmanın gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Prestij kitap serileri hazırlandı

Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında çok değerli çalışmalar yaptıklarını belirten Karagöz, yerli otomobil ile Kurtuluş Savaşı’nın ve Cumhuriyet’in dönüm noktalarına ev sahipliği yapan Samsun, Havza, Amasya, Tokat, Erzincan, Erzurum, Sivas, Kayseri, Kırşehir ve Ankara rotasını takip edildiği beş bölümlük “100. Yılında Kurtuluş Rotası” belgeselinin hazırlandığını kaydetti.

“100 Yılın 100 Eseri” serisinde ise edebiyat, sinema, müzik, mimari ve sanat alanlarında ön plana çıkan 100 adetlik seçkiye 5 ciltlik çalışmada yer verildiğini, ekonomi, politika, yaşam, spor gibi alanlarda Cumhuriyet’in 100. yılına özel haber içerikleri, fotoğraf, video, podcast ve infografik ürettiklerini kaydeden Karagöz, şöyle devam etti:

“1923 yılında gerçekleşen en önemli olaylara ve tarihi karelere yer verdiğimiz 1923 Yıllığı ile Cumhuriyetin 100 yılını farklı perspektiflerden değerlendiren 100 Yılı Anlamak eserleri de diğer prestij çalışmalarımız oldu.

Yüzyılın Büyük Projeleri (1923-2023) isimli çalışmamızda ise Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne gerçekleştirilen büyük projelere görselleriyle birlikte yer verdik.

100. yıl çalışmalarımızda bize desteklerini sunan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş, Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu, BinBin ve Hilton’a teşekkürlerimizi iletiyoruz.”

Kaynak URL