BTA Genel Müdürü Valchev, AA'nın Gaziantep ve Adana bürolarını ziyaret etti

Gaziantep/Adana

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Kiril Valchev, AA Gaziantep Bölge Müdürü Kerem Kocalar’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Deprem bölgesinde yapılan çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunan Kiril Valchev, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ilişkilere değindi.

Ankara’da bir süre önce ofis açtıklarını belirten Valchev, ülkelerin gelişimi için ajanslar arası işbirliğinin önemine dikkati çekerek, bu anlamda AA ile güzel işlere imza attıklarını söyledi.

Cumhuriyetin 100. yılını çok önemsediklerini belirten Valchev, “Türkiye’nin önemsediği hassasiyetleri biz de önemsiyoruz. Bu anlamda da AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz ile sıklıkla görüşüp fikir alışverişi yapıyoruz. Gaziantep’e de ilk kez geliyorum. Depremden sonra burada yaşananlara şahitlik etmek istedik. Yapılan çalışmaları çok etkileyici bulduk.” dedi.

Valchev ve Kocalar, daha sonra birbirlerine AA ve BTA’nın kuruluş yıldönümleri için özel olarak hazırlanan hatıra paralarını hediye etti.

AA Adana Bölge Müdürlüğüne ziyaret

Kiril Valchev, daha sonra AA Adana Bölge Müdürlüğünü de ziyaret ederek bölge Müdürü İbrahim Erikan’dan bölgedeki çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Ajansın yürüttüğü işleri yakından takip ettiğini anlatan Valchev, depremde Hatay’da hayatını kaybeden AA muhabiri Burak Milli için taziyelerini iletti.

Valchev, “Türkiye, 6 Şubat’ta çok büyük depremler yaşadı. Anadolu Ajansı çalışanları olarak sizler de hem depremlerden etkilendiniz hem de habercilik faaliyetlerinizi sürdürdünüz. Bu sizler için çok zor bir dönemdi.” dedi.

Valchev, AA ve BTA arasındaki işbirliğine de değinerek, kendi ajansları hakkında bilgi verdi.

Kaynak URL