Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliğinde, AA'nın "Yılın Kareleri" oylandı

İslamabad

Büyükelçi Paçacı, başkent İslamabad’daki büyükelçilik binasında AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında 2023 yılında çektiği fotoğrafları inceleyerek, “Haber”, “Çevre-Yaşam”, “Spor”, “Gazze: Kanıt” ve “Deprem: Umut” kategorilerindeki fotoğrafları oyladı.


Şükür

Paçacı, “Deprem: Umut” kategorisinde Mustafa Seven’in “Şükür”, “Gazze: Kanıt” kategorisinde ise Ashraf Amra’nın “Yanımda ol anne” isimli fotoğrafına oy verdi.


“Yanımda ol anne”

“Haber” kategorisinde Aytuğ Can Sencar’ın “Türkiye Yüzyılı” ve “Çevre-Yaşam” kategorisinde Mostafa Alkharouf’un “İlk kıblede namaz” karesine oy veren Paçacı’nın “Spor” kategorisindeki tercihi de Ömer Sercan Karkuş’un “Mete’nin nişanı” adlı fotoğrafı oldu.


Türkiye yüzyılı

Paçacı, AA’nın bu çalışmayla dünyanın bir panoramasını sunduğunu belirterek “Yılın bütün önemli karelerini görebiliyorsunuz. Bütün bir yıl gözünüzün önünden geçmiş oluyor. AA’yı tebrik ediyorum.” dedi.


İlk kıblede namaz

“Çok güçlü fotoğraflar” vurgusu

Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Emel Derinöz Tekin, “Deprem: Umut” kategorisinde Murat Şengül’ün “Hoş geldin”, “Gazze: Kanıt” kategorisinde de Belal Khaled’in “Haykırış” isimli fotoğrafını oyladı.


Mete’nin nişanı 

Tekin, “Haber” kategorisinde Aytuğ Can Sencar’ın “Türkiye Yüzyılı”, “Çevre-Yaşam” kategorisinde Hussain Ali’nin “Balondan hayaller” ve “Spor” kategorisinde Karkuş’un “Mete’nin nişanı” adlı fotoğrafını seçti.


Hoş geldin

AA foto muhabirlerinin çok güçlü fotoğraflar yakaladığına işaret eden Tekin, bu fotoğrafların sergilenmesi, birincilik elde edenlerin de ödüllendirilmesi gerektiğini kaydetti.


Haykırış


Balondan “hayaller”

Kaynak URL