Citroen  Berlingo’da teknolojik yenilik

Citroen, hafif ticari araç modeli Berlingo’da yaptığı yenilikleri duyurdu. Şirket açıklamasına göre, yeni ön tasarımdaki modern görünümünü güçlendiren yeni Berlingo, Citroen Advanced Comfort koltuklar sayesinde daha da optimize edilen konforun yanında yeni nesil bilgi-eğlence sistemi ve bağlantı özellikleriyle aktif yaşam tarzına sahip tüm kullanıcıların beklentilerini karşılıyor. Yeni  Berlingo’nun ön cephesi, yeni Citroen tasarım dilini ve görsel kimliğini yansıtacak şekilde tasarlandı. Daha büyük tasarım unsurlarına ve daha belirgin hatlar içeren  bir tasarıma sahip yeni modelde, yeni ön ızgara ve tampon tek bir bloktan oluşuyor ve ortasında yeni oval  Citroen logosunu taşıyor.

Bagaj hacmi 775 litreyi buluyor

 Yeni Berlingo’nun üst donanım seviyesinde tavan rayları sunuluyor. Ayrıca 16 ve 17 inç olmak üzere iki farklı jant alternatifi bulunuyor. Berlingo’nun iç mekan tasarımı ergonomiyi iyileştirmek üzere geliştirildi. Ergonomik olacak şekilde yukarıda konumlandırılan yeni yüksek çözünürlüklü 10 inçlik merkezi dokunmatik ekran ve yeni kişiselleştirilebilir dijital gösterge ekranı teknolojiye vurgu yapıyor. Üst bölümde, büyük bir torpido gözü yer alıyor. Bu ergonomik alan ise hava yastığının tavana monte edilmesiyle mümkün oldu. Orta konsolda; vites seçici, sürüş modu seçici, elektrikli park freni, Start düğmesi ve 2 adet USB soketi bulunuyor. Modüler ve geniş yeni Berlingo’nun bagaj hacmi 775 litreyi (arka pandizot altındaki hacim) buluyor.

Düşük yakıt tüketimi, yüksek tork…

Yeni ön konsolun ortasında iki farklı seviyede 10 inçlik dokunmatik ekran yer alıyor. Her biri yeni Citroen bilgi-eğlence sistemini kontrol etme olanağı sağlıyor. Yeni Berlingo’da 4 silindirli 130 HP dizel motor sunuluyor. Bu sayede düşük yakıt tüketimi ve yüksek tork sayesinde yolculuklar daha verimli ve konforlu geçiyor. Dizel motor seçeneği ile birlikte 6 ileri manuel ve 8 ileri tam otomatik vites seçenekleri mevcut.

 

Kaynak URL