ABD hisseleri için iyimser pozisyonlar arttı

Amerikan hisse senetleri piyasaları yeni yıla kayıpla başlasa da opsiyon piyasalarında ABD hisseleri için kayıpların telafisine yönelik iyimser pozisyonlar artıyor.

Susquehanna International Group’un ima edilen volatilite analizine göre 2022’de yüzde 20’ye yakın değer kaybeden S&P 500’ün bu kayıplarını 2023’te silmesi beşte bir ihtimal olarak fiyatlanıyor. Bu oran herhangi bir konsensusu ima etmekten uzak olsa da geçen yıl aynı oranın 20’de 1 olduğu düşünüldüğünde hisse iyimser pozisyonların arttığı görülüyor.

Bank of America’nın bir göstergesi de hisse senetleri için alım sinyali vermeye çok yaklaştı. “Satış Tarafı İndikatörü” adı verilen ve Wall Street stratejistlerinin kümülatif varlık tahsislerinden türetilen endeks aralık ayında 33 baz puan geriledi.

Endeks yüzde 53 ile mevcut durumda yüzde 51,5 seviyesinde olan “al” sinyaline 2017’den bu yana en yakın seviyede. Aralarında Savita Subramanian’ın da olduğu Bank of America stratejistleri “2022’de hisselere olan güvendeki büyük düşüş sebebiyle 2023’te hisse senetlerine yönelik daha olumlu bakıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak URL