Altında dikkatler Fed'e çevrildi

Altın, ABD enflasyon verisinin soğumaya işaret etmesi sonrası yatırımcıların Fed’in faiz artışlarında duraklamaya gideceği beklentisiyle yükseldi.

Altın, Fed’in agresif parasal sıkılaştırma döngüsünde muhtemel bir duraklama öncesinde tahvil getirilerinde yaşanan hafif düşüşün desteğiyle üç günlük düşüşün ardından yükseldi.

Spot altın ons başına 1.946 dolar civarından işlem görüyor. Ons altın ve bankalar arası Dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamalara göre gram altın ise 1.480 TL seviyesinden alıcı buluyor.

Salı günü gelen ABD enflasyon verisinde yıllık bazda yavaşlama gözlenmesinin ardından kısa vadeli tahvil getirileri Mart’tan bu yana en yüksek seviyelere yükselirken bu durumun faiz getirisi olmayan değerli metal için negatif bir etkiye sahip olacağı değerlendiriliyor.

Altın Mayıs başında gördüğü zirvesinden bu yana yüzde 5’ten fazla değer kaybetti.

Enflasyon verileri, yatırımcılar tarafından Fed’in Çarşamba günü faizleri yüzde 5-5,25 aralığında tutacağının teyidi olarak görüldü.

Swap yatırımcıları faiz artış olasılığını yalnızca yüzde 10 olarak belirlerken Temmuz ayı için bir artış hamlesini hala olası olarak görüyor.

Kaynak URL