Altında güçlü dolar baskısı

Altın, yatırımcıların Fed’in faiz artış patikasına dair daha fazla ipucu elde etmek için beklediği ekonomik veriler öncesinde doların güçlenmesiyle düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

Altın, Fed’in faiz artış programının görünümü hakkında daha fazla ipucu sağlayabilecek ekonomik veriler öncesinde doların güçlenmesiyle art arda üçüncü gününde de düştü.

Değerli metal pandemi sonrası uyguanan parasal sıkılaştırmayla birlikte aylar süren düşüş yaşaması sonrası geçtiğimiz iki ayda ralli yaparak Cuma günü 8 ayın en yüksek seviyesini görmüştü.

Spot piyasada altının onsu 1.900 doların altını test etti. Gram altın ise 1145 TL’yi gördü.

Yatırımcılar, Fed’in önümüzdeki dönemde para politikası sıkılaştırma patikasına ilişkin daha fazla gösterge için Çarşamba günü açıklanacak perakende satışlar ve ÜFE’nin aralarında olduğu ABD verilerini takip edecek.

Commtrendz Risk Management Servives Direktörü Gnanasekar Thiagarajan değerli metalin gün içinde 1.880-1.885 dolar seviyelerini test edebileceğini belirterek “Japonya Merkez Bankası, artan enflasyonist baskının ardından devasa teşvik programını aşamalı olarak sonlandıracağına dair piyasa beklentilerine meydan okuyarak düşük faiz oranını sürdürdü. Altın fiyatları üzerinde baskı oluşturabilecek doların güçlenmesinin başlıca nedenleri arasında riskten kaçınma gösterilebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak URL