Gram altın 1.500 TL'ye dayandı

Altında gözler bu hafta yapılacak Fed toplantısına çevrilirken piyasanın beklentisi politika yapıcıların faiz artışlarını duraklatabileceği yönünde. Gram altın tarafında ise dolar/TL kurunun etkisiyle tarihi zirve 1.491 TL ile yenilendi.

Altın, bu hafta yapılacak ve politika yapıcıların, bankacılık sektöründe yaşanan gerilimleri değerlendirmek için faiz artışlarının duraklatmalarının beklendiği Fed toplantısı öncesinde hafif düşüş yaşadı.

Spot altın ons başına 1.960 dolardan işlem görüyor. Gram altın tarafında ise rekor serisi sürüyor.

Ons altın ve bankalar arası Dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamalara göre gram altın 1.491 TL ile rekor tazeleyerek 1.500 TL sınırına dayandı.

Çeyrek altın 2.450 lira, Cumhuriyet altını da 9.900 liradan satılıyor.

Altın, ABD’de işsizlik maaşı başvurularındaki artışın Fed’in faiz artışına dair fiyatlamaları sınırlandırmasıyla Perşembe günü elde ettiği yüzde 1,3’lük artışın büyük kısmını korumayı sürdürüyor.

Öte yandan 13-14 Haziran’daki toplantıdan Fed’in gerekirse faiz artışına devam etmeye hazır olduğuna dair güçlü bir sinyal gelmesinin muhtemel olduğu değerlendiriliyor.

Tahvil getirileri Perşembe günkü kapanıştan bu yana ılımlı bir şekilde yükselirken Mayıs ortasından bu yana nispeten dar bir aralıkta işlem gören altının yükselişini sınırladı.

Kaynak URL