MNG Havayolları, SPAC yoluyla halka arz ediliyor

MNG Havayolları, New York’ta işlem gören Golden Falcon Acquisiton Corp. ile birleşerek New York borsasında işlem görecek.

MNG Havayolları’nın SPAC yatırımcıları Makrem Azar ve Scott Freidheim ile güçlerini birleştirerek halka arz edileceği açıklandı.

Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, Golden Falcon Acquisition Corp. ile yapılan anlaşma sonucu beklenen işletme değerinin 676 milyon dolar seviyesinde olduğu kaydedildi.

Eski bir Barclays yöneticisi olan Makrem Azar, MNG Havayolları için “Bu şirket modern İpek Yolu diyebileceğiniz bir coğrafyanın ortasında yer alıyor. Bu da artan bir şekilde ekseni doğuya kayan küresel ticaret akımından faydalanmak için büyük bir rekabet avantajı anlamına geliyor.” diye konuştu.

Azar, şirketin satın almalar yoluyla Avrupa’nın bir kısmına ve ABD’ye açılabileceğini söyledi. Şirket, anlaşmanın tamamlanması sonrası New York Borsası’nda MNGA koduyla işlem görecek.

MNG Havayolları değerlemesi son 12 aydaki düzeltilmiş FAVÖK’ünün 5,8 katı seviyesinde bulunuyor. Bloomberg verisine göre, SPAC şirketi Golden Falcon Aralık 2020’deki halka arzından 345 milyon dolar gelir elde etmişti. Golden Falcon, bir süredir Avrupa ve Ortadoğu’da hedef şirket bakıyordu.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, ulaştırma sektöründe son 12 ayda 89 milyar dolarlık birleşme işlemi gerçekleşti.

Operasyonlarına 1996’da başlayan İstanbul merkezli MNG Havayolları Mehmet Nazif Günal’ın Mapa Group’u bünyesinde faaliyet gösteriyor. Şirket bir yılda 3 bin 500’ün üstünde uçuşla 41 ülkedeki 15 bin müşterisine hizmet veriyor.

Kaynak URL