Akşener'in gündem olan konuşmasına AK Parti'den ilk tepki!

Son dakika: Akşener'in Meclis'teki gündem yaratan konuşmasına AK Parti'den ilk tepki! "Son yılların en niteliksiz konuşması"

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor. Bugün Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderme yaparak kullandığı “‘Aslan miyav dedi, minik fare kükredi’ sözlerini hatırlatan Çelik, “Kandil miyavladığı zaman bunlardan herhangi bir kükreme geliyor mu?” dedi.

MESCİD-İ AKSA’YA SALDIRIYA TEPKİ

Ömer Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. İsrail güvenlik güçleri tarafından bu saygısızlık tekrarlanmıştır. İsrail makamlarından son derece dikkatli davranmasını bekliyoruz.

klajsdalds

“İSVEÇ BUNLARI YAPARSA HİÇBİR PROBLEM KALMAZ”

“Dün Finlandiya NATO’nun 31. üyesi oldu. Bu katılım sürecine dönük ortaya koyduğu yöntemin ne kadar tutarlı olduğu görülmüş oldu. Finlandiya’yı tebrik ediyoruz. Aynı ilkesel süreç İsveç için de işleyebilir ama önce taahhütlerini yerine getirmesi gerek. Bunları yaptığı takdirde hiçbir problem kalmayacak. Şu ana dek yaptıkları somut ve net değil.

AKŞENER’İN MECLİS’TE KURŞUNLARI ATMASI… “SON YILLARIN EN NİTELİKSİZ KONUŞMASI”

“Bugün İYİ Parti’nin grup toplantısında Akşener’in kullandığı üslup, kullandığı bazı tabirler son yıllardaki en niteliksiz, en yakışıksız ifadelerin yer aldığı bir konuşma olmuştur. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasıyla çifte destek olmuştur. Kurşunların dizildiği bir tablo. Sayın Akşener devlet görevi yaptığı kısıtlı dönemde ortaya koyduğu en yüksek performans 28 Şubat kararlarını uygulayıp bununla övünmektir. Bu son yıllarda gördüğümüz en yakışıksız konuşmaya şahit olduk.

“Siyaset yapan insanlar ortaya bir iddia koyduklarında bu iddiaya sert eleştiri de gelir. Ama bir kadın siyasetçiye sadece kadın olmasından dolayı cinsiyetçi bir hakaret, söylem söz konusuysa en önce biz karşısında dururuz. Ama bugün yaptıkları konuşmada herhangi bir kadın veya erkek siyasetçinin hiçbir şekilde ağza almaması gereken tabirlerle cumhurbaşkanımıza yönelik ifadeler kullanıyor.

“KANDİL MİYAVLADIĞI ZAMAN BUNLARDAN HERHANGİ BİR KÜKREME GELİYOR MU?”

” ‘Aslan miyav dedi, minik fare kükredi’ diyor. Hangi çayın neye iyi geldiği konusunda daha iyi çalışmaları gerektiği gibi deyimler sözlüğüne de iyi çalışmaları gerekiyor. Kandil miyavladığı zaman bunlardan herhangi bir kükreme geliyor mu? Kandildeki teröristlere söyleyemediklerini Cumhurbaşkanımıza söylüyorlar. Ortaya çıkan hazımsızlığın arkasındaki esas sebep budur. Masadan oturup kalkmayla ilgili ciddi bir cari açık ortaya çıktı.

2

” Seçim kampanyaları seccadeye ayak basarak başladı, Meclis çatısı altında kurşun sergisi düzenleyerek bunu sürdürmeye çalışıyorlar.

” Bugünkü yapılan konuşmanın tamamı cumhurbaşkanımıza saldırma görüntüsü altında başka şeyleri örtbas etme konuşmasıdır. Bu masanın yürüttüğü pazarlık süreci sonunda sağdan soldan gelen desteklere baktığınızda bu destekler karşısında kükremeleri gerekirken hiçbir şey söyleyememelerinin aczini kapatma tavrıdır. Bu meclis, sağa sola kurşun fırlatılacak, kurşun sergisi yapılacak bir meclis değildir.

“TÜRKİYE DÜŞMANLARINA CENTİLMEN BİR ÜSLUP KULLANIYORLAR”

” Bugün yaptığınız konuşmanın tamamının masanıza destek veren siyasi odaklara yapılması gerekmiyor mu? Siz onlara tek bir cümle etmiyorsunuz, Türkiye Devleti’nin cumhurbaşkanına dakikalar dolusu bir saldırganlıkla tutum sergiliyorsunuz. Türkiye’nin düşmanlarına karşı centilmen, dikkatli, mesafeli bir üslup kullanıyorlar; sayın cumhurbaşkanımıza karşı ise Avrupa’nın faşistlerinin kullandığının ötesinde bir dil kullanıyorlar.

“REZENE ÇAYININ YANINA ACILI ADANA ŞALGAMI TAVSİYE EDİYORUM”

” Meral hanım habire çay tavsiye ediyor. Kendisine reçeteyi yeniliyorum. Bir hazımsızlık sürüyor, rezene çayının yanına acılı Adana şalgamı ekliyorum.

“DİZİDEN ÇOK BÜYÜK İLHAM ALDIKLARI GÖRÜLÜYOR”

” Dark dizisinden çok büyük ilham aldıkları görülüyor. Türkiye’yi geçmişin koalisyonlarını geleceğe taşıyarak bir prangaya sokmaya çalıştıkları, Dark dizisinin karanlık atmosferine sokmaya çalıştıkları görülüyor. Robert de Niro’nun ‘Hadi Anlat Bakalım’ diye bir film vardı, bunun yanına onu da ekleyebilirler.

İlginizi Çekebilir

CHP ve İYİ Parti 10 ilde "fermuar" modelinde anlaştı!

CHP ve İYİ Parti 10 ilde “fermuar” modelinde anlaştı!

Muharrem İnce'den Anıtkabir'e ziyaret

Muharrem İnce’den Anıtkabir’e ziyaret

"Hemen sonlandırması lazım" diyerek sert çıktı! Çavuşoğlu'ndan 'İsrail' tepkisi

“Hemen sonlandırması lazım” diyerek sert çıktı! Çavuşoğlu’ndan ‘İsrail’ tepkisi

Kaynak URL