Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi sorumluluğunu bir kez daha yerine getiremedi

İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İİT Olağanüstü Toplantısı’nı İsrail’in artan zulmü karşısında İslam aleminin kararlılığını somut şekilde göstermesi bakımından takdirle karşılıyorum.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İyice etkisizleşen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, sorumluluğunu bir kez daha yerine getiremedi. Sükuneti sağlama çabalarımız, bölgeye uçak gemileri gönderilmesi, yardımların kesilmesi ve halkın toptan cezalandırılması gibi adımlarla sekteye uğradı. İyice etkisizleşen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, sorumluluğunu bir kez daha yerine getiremedi. İnsan hak ve hürriyetleri konusunda mangalda kül bırakmayan batılı ülkeler, ateşe körükle gitmek dışında hiçbir adım atmadı. Uluslararası medya organları taraflı ve iki yüzlü yayınlarıyla adeta insan kıyımını aklama yarışına girdi.” dedi.

Bu bir sıcak gelişme haberidir. Kısa süre içinde güncellenecektir. Güncellemeler için sayfayı lütfen tekrar ziyaret edin.

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için AA uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android, Windows) kurabilir, Twitter’da @AACanli hesabını takip edebilirsiniz.

Kaynak URL