İmamoğlu'na destek mitingi! Bir tek o lider katılmıyor

SON DAKİKA | 6'lı masadan Ekrem İmamoğlu'na destek mitingi! Bir tek o lider katılmıyor

Son dakika: İstanbul’da bugün tüm gözler Saraçhane’deki “Ekrem İmamoğlu’na destek” mitingine çevrildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında ‘ahmak davası’nda verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası ve ‘siyasi yasak’ kararı sonrası, 6’lı masayı oluşturan liderler bugün İstanbul’a geldi. İBB binası önünde dev bir sahne kurulurken, gözler liderlerin yapacağı açıklamalara çevrildi. Kalabalık bir katılımın olduğu görülen buluşmaya 6’lı masadaki bir ismin katılmaması dikkat çekti. İşte detaylar…

sarachane

ALANA İLK GELEN LİDER KILIÇDAROĞLU OLDU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki kararın açıklandığı gün Almanya’da olan Kemal Kılıçdaroğlu bazı kesimler tarafından eleştirilmişti. Saraçhane’deki miting alanına ilk gelen isim Kılıçdaroğlu oldu. Onun ardından gelen liderler İYİ Parti lideri Meral Akşener, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal oldu.

eko1

eko2

EKREM İMAMOĞLU: SİZ NE DERSENİZ O OLUR

“Millet İradesi” mitinginde ilk olarak kürseye çıkan Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Siz ne derseniz o olur. Bu ülkeyi yönetenlerin milletimizle sizinle ne alıp veremediği var. Oyunuzu saymadılar. 4 oy pusulasından 3’ü geçerli, Büyükşehir Belediyesi için kullandığınız oy geçersizdir dediler. Tertemiz, helal oyunuzu iptal ettiler. Seçimi yenilediler.

gdfgdhg

Sizin seçtiğiniz büyükşehir belediyesine eskiden bizden bir gün önce kamu bankalarından bol bol kredi verirlerdi. Sizin seçtiğiniz yönetime tam 3 buçuk yıldır bankalardan bir kuruş vemiyorlar.

Hepimizin çok yakından bildiği, eskiden bu şehirde taksilerle ilgili kararları İBB alırdı. Artık taksi kararları İstanbul’dan değil Ankara’dan alınacak diyorlar. Daha ilginç şeyler var. Mesela bu çok komik. Eskiden Gezi Parkı’nın mülkiyeti sizin seçtiğiniz büyükşehir belediyesine aitti. Yok dediler, Gezi Parkı artık vakfa ait olacak, biz yöneteceğiz dediler. Daha onlarca örneği sayabilirim. Siz ne yaptınız, bir kere değil iki kere üst üste belediye başkanı seçtiniz. Onlar sizin seçtiğiniz belediye başkanını görevden alıp hapsetmek için mahkemeden karar çıkardılar. Üstelik baktılar mahkemenin hakimi istedikleri gibi karar vermeyecek, onu sürüp başka hakim getirtip karar çıkarttılar. Bu ülkeyi yönetenlerin sizinle ne dertleri var?

Bunlar milletin iradelerine karşı alerjisi olan insanlar. Milli irade kendilerinden yana bir karar verirse hiç sorun yok ama başka türlü bir karar çıkarsa bütün arızalar başlıyor. Milli iradeyi geçersiz kılmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama yapsınlar, nafile, nafile, nafile.

Kişilere, gruplara, vakıflara, cemaatlere, partilere, kişisel yakınlığınızın olduğu bu tarz kurumlara yakın olmayacağız dedik. İstanbullular beni bunun için seçtiler. İsraf düzenine hep birlikte son verdik. Bütçemizi 16 milyon İstanbullunun emrine sunduk. Bir avuç insan avucunu yaladı. Bugün bize yapılanların tümü işte bu yüzden. Bu sadece israf düzenine son vermekle kalmadık. İstanbul’da insaf düzeni kurduk.”

“16 MİLYONUN İRADESİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Saraçhane’deki buluşma öncesi bir paylaşım geldi. CHP lideri “Millet İttifakı olarak 16 milyon İstanbullunun iradesine sahip çıkmak için Saraçhane’deyiz! Bizim mücadelemiz adalet mücadelesidir…” ifadelerine yer verdi.

KK

6’LI MASADAN BİR LİDER SARAÇHANE’YE GELMEDİ

İstanbul Saraçhane’deki mitingde 6’lı masa ‘sağlık’ firesi verdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu mitinge sağlık nedenleriyle mitinge katılamadığını açıkladı. Temel Karamollaoğlu daha önceden ayarlanan bir hastane randevusu olduğu için alanda olamaycağını belirtip şu twiti attı:

safaf

DÜN NELER YAŞANDI?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar açıklandı. İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

‘SİYASİ YASAK’ KARARI

Mahkeme, İmamoğlu’nun, siyasi yasak içeren Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 53. maddesinde belirtilen belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.

Kartal Adliyesi’ndeki duruşmaya katılmayan İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

İsmail Küçükkaya canlı yayında isim verdi! İmamoğlu görevden alınırsa...

İsmail Küçükkaya canlı yayında isim verdi! İmamoğlu görevden alınırsa…

'Kader birliği' sonrası bu seçim anketinin sonucu çok konuşur!

‘Kader birliği’ sonrası bu seçim anketinin sonucu çok konuşur!

'Karşınızdaki Erdoğan!' dedi İmamoğlu ile Akşener'i eleştirdi

‘Karşınızdaki Erdoğan!’ dedi İmamoğlu ile Akşener’i eleştirdi

Herkesi ters köşe yapacak Ekrem İmamoğlu iddiası!

Herkesi ters köşe yapacak Ekrem İmamoğlu iddiası!

Kararın açıklanmasının ardından hem siyasi liderler ve belediye başkanları, hem de halk Saraçhane’ki İBB önünde toplandı.

Akşam saatlerinde İmamoğlu ve Akşener, birer konuşma yaptı.

İMAMOĞLU: MÜCADELEMİZ DAHA GÜÇLÜ BAŞLIYOR

İmamoğlu yaptığı açıklamada “Halkın verdiği yetkisi bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah’ın izniyle” ifadelerini kullanırken, İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde okuduğu şiir nedeniyle hapse atılmasını hatırlattı.

IMAM

AKŞENER: ‘BU ŞARKI BURADA BİTMEZ’

Akşener “Biz gereğini yaparız. O büyükşehir belediye başkanı, buradan sizlere seslenip, İstanbulluya seslenip, ‘Bu şarkı burada bitmez’ dedi. Doğrudur. O şarkı orada bitmedi. Bugün Meral Akşener olarak söz veriyorum ‘Bu şarkı da burada bitmeyecek” şeklinde konuştu.

AKSNER

KILIÇDAROĞLU, ALMANYA ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

Almanya’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretini yarıda kesip Türkiye’ye döndü, İmamoğlu’nu ziyaret etti.

KK

Kaynak URL