Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken sözler! "Beni en çok üzen olay diyerek açıkladı

Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

Son dakika: CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü TV’de katıldığı canlı yayında soruları yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
(Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rahatsızlanması) Kendisinin rahatsızlığını duyduğum andan itibaren tweetler geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Doktorlar yapılması gerekeni yapıyorlardır, onların dediklerini yapmak lazım.

Doğrusunu isterseniz iktidarda olan bir partinin topluma olan mesajlarının daha sıcak, daha kucaklayıcı olmasını isterdim. Ayrıştırıcı bir dil kullanması,topluma keskin yayılması. Medyada, sendikada ayrışmayı görüyorsun. Amacımız ülkeye hizmetse birlikte yarışmalıyız. Tamamen kutuplaştıran bir anlayışın egemen olması beni en çok üzen olay. Halkın hakemliğinden korktular. Başka türlü yansıttılar topluma bu da ayrışmayı kutuplaşmayı gündeme getirdi. Ne yaparsa haklıdır diye yanlışlar da alkışlandı. Ekonominin bu hale gelmesi de o yanlışlar nedeniyle oldu. Bir politikacının eleştiriye ihtiyacı var eksiklerini giderebilir. Siyasi liderlerin kavga etmemesi lazım. Bu çerçevede kavga, kullanılan diller, toplumun kutuplaşması, yanlış politikaların takip edilmesi.

“SİYASİ PARTİLER GEÇİCİDİR, DEVLET BAKİDİR”

Bu yanlışları devletin kadrolarına da yansıttılar. Vali devletin değil hükümetin valisi. En son KKTC’ye atanan büyükelçi açık açık iktidar partisinin propagandasını yapıyor. Halbuki tabi olduğu kanun, devlet memurları kanunudur. Vali de devlet adına görev yapar. Beni temelde üzen nokta iktidardaki siyasi partinin devletleşmiş olmasıdır. Siyasi partiler geçicidir halktan aldığı yetkiyle devleti yönetirler. Oysa devlet bakidir. Devletin temel kolonlarını sarsarak bazılarını yıkan yargı gibi, bir anlayış çıktı ortaya. Bu kolonları yeniden sağlamlaştıracağız.

Devlet siyasal iktidarın yaptığı yanlışı ‘Bu yanlıştır’ diyebilecek hakka sahiptir. Devlet memuru bu hakka sahiptir. Devlet memuru özel olarak ülkenin çıkarları için yasalar tarafından koruma altına alınmıştır ama bu uygulanmıyor.

Komutanların genel başkanı alkışlamaları doğru değil. Orduyu ayrı bir yerde konumlandırmak zorundayız. Güvenliği temsil eder. Sıcak siyasetin tümüyle dışındadır.

“BİR BUÇUK YILDIR SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Hangi sandıkta hangi görevlimiz olacak Ankara’dan gönüllü ekibimiz her sandık görevlisi aradı ve ‘Siz hangi sandıktasınız?’ diye sordu. Doğru yanıt verdiyse tamamdır. Eğitime alındılar. YSK’ya güvenmiyoruz. Bir buçuk yıldır seçim güvenliği için çalışıyoruz. Sadece CHP için söylüyorum binlerce arkadaşımız eğitildi. Anadolu Ajansı’na da güvenmiyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir parti bu kadar seçim güvenliğiyle ilgili çalışma yaptı. Barolar da her okula avukat gönderecek.

Bu ülkede soğan bile alınamayacak noktaya geliyorsa ve ürünler taneyle satılmaya başlandıysa, zengin toprakları olan bir ülke nasıl bu konuma geliyor. Hayvan, et, buğday dışarıdan… Neden böyle oldu, kim yaptı bunları? Ülkeyi bu hale getiren kim? Siyasi iktidar, kendi çiftçisiyle rekabet ediyor.

Kaynak URL