Siyasilerden peş peşe '15 Temmuz' mesajları

Gecesi kara, sabahı zafer! Siyasilerden peş peşe '15 Temmuz' mesajları

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla siyasilerden peş peşe mesajlar gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da 15 Temmuz anma töreninde açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, “Milletimizin azim ve kararlılığı vatanı bir kez daha kurtarmış son sözü milletimiz söylemiştir. 15 Temmuz ikinci kurtuluş zaferimiz olarak tarihe geçmiştir. Bu zafer inancın eseridir. Bu zafer ölümü öldürenlerin eseridir” dedi.

BAKAN YERLİKAYA: 15 TEMMUZ’DA BİR KEZ DAHA ANLADIK Kİ, ÇANAKKALE RUHU YAŞAMAKTADIR”

yerlıkaya

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamalarından satır başları;

Milletimizin azim ve kararlılığı vatanı bir kez daha kurtarmış son sözü milletimiz söylemiştir. 15 Temmuz ikinci kurtuluş zaferimiz olarak tarihe geçmiştir. Bu zafer inancın eseridir. Bu zafer ölümü öldürenlerin eseridir.

15 Temmuz’da ihanetin de direnişin de merkez üssü başkentimizdi. Burası Gazi Meclisimiz 11 kez, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 3 kez, Ankara Emniyeti 6 kez F16 ve helikopterlerce defalarca bombalandı. Ankara genelinde 56 kardeşimiz vatan için hakka yürüdü.

İsimleri tarihe altın harflerle geçti. Adları sonsuza kadar şanlı bayrağımızla birlikte anılacak. Şehadete erenlerin isimlerini yüreğimizde de tek tek analım.

gvdfg

“KARDEŞLİĞİMİZ DİPDİRİ AYAKTADIR”

Onlar önünüzde siper ardınızda dağ gibi duran arkadaşlarınızdılar. İyi kötü günde teselli bulduğunuz dostlarınızdı onlar. Biliyorum kolay değil. Biliyorum yaramız hala çok derin, hala çok taze. Mahsun olmayınız, başınızı dik tutunuz, dilimizde hep aynı dua: Vatan sağolsun. 15 Temmuz’da bir kez daha anladık ki, Çanakkale ruhu yaşamaktadır. Kardeşliğimiz dipdiri ayaktadır. Bu ruhu yaşatmak hepimizin boynunun borcudur. Türkiye’nin geleceği de bu ruhtur. Hepimizin istikbali bu ruha aittir.

“FETÖ’CÜ VATANSIZ HAİNLERİ DE UNUTMAYACAĞIZ”

Bu destanı yazanları, Türkiye Yüzyılı’nın tüm kahramanlarını sonsuza dek yaşatacağız. FETÖ’cü vatansız hainleri de unutmayacağız. Onlarla dünyada da ahirette de görülecek hesabımız var. Nereye saklanırsa saklansınlar izlerini daima süreceğiz. Devletimiz hamdolsun daima teyakkuzdadır. 15 Temmuz 2016’dan bu yana FETÖ’cü hainlerle amansız şekilde mücadele ediyoruz. Şehitlerimizin kanı, gazilerimizin gözü arkada kalmayacak.

Biz bu topraklara onların sayesinde vatan diyoruz. Allah birliğimizi daim eylesin. Vatanımızı milletimizi her türlü beladan korusun. O en karanlık 15 Temmuz’un en karanlık gecesinde milletimizi meydanlara davet eden Cumhurbaşkanımıza Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum.”

HAKAN FİDAN: “DÜNYAYI FETÖ’YE DAR ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) 56. Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Endonezya’nın başkenti Cakarta’da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 15 Temmuz’un yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı.

Fidan, “Yeni dönemde de kurumlarımızla eşgüdümle dünyayı FETÖ’ye dar etmeye devam edeceğiz” dedi.

fıdan

Fidan’ın açıklamaları şöyle:

“Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. FETÖ ile mücadele devletimizin en öncelikli görevlerinden biridir. MİT Başkanlığı görevimden itibaren FETÖ ile mücadeleyi en önemli görevlerden biri olarak gördüm. Gerçek yüzlerini görenlere karşı her türlü kumpası kurdular. 7 Şubat, MİT Tırları ve 17-25 Aralık ile Sayın Cumhurbaşkanımız ve devletimize boyun eğdirmeye çalıştılar. Bu ihanet örgütünü tarihin çöplüğüne attık. Türkiye’deki yapılanmasının belini kırdık.

Yeni dönemde de kurumlarımızla eşgüdümle dünyayı FETÖ’ye dar etmeye devam edeceğiz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın teyakkuz içinde olmaları çok önemli. Bu Endonezya’da yaşayan değerli vatandaşlarımız için de geçerli.”

15 Temmuz’un 7. yılı dolayısıyla bir mesaj paylaşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Milletimize ve devletimize saldıran FETÖ ile her zeminde mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye yolundan döndürülemez. Millet yenilmez…” ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: “TÜRKİYE YOLUNDAN DÖNDÜRÜLEMEZ”

Çelik, söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

“Devletimizi ele geçirmeye, ülkemizi işgal etmeye, milli iradeyi gaspetmeye çalışan terör örgütüne karşı, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde verilen milli mücadelenin ve direnişin yıldönümündeyiz. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

thumbs_b_c_b976c18defc66ab9c3fe65008044b437

Dünyanın en karanlık terör örgütlerinden olan FETÖ, asker üniforması giymiş teröristler eliyle ülkemizin tüm değerlerine saldırdı. Ülkemizin tüm değerlerine karşı düşmanlığın her türlüsü bu teröristler tarafından sergilendi. Cumhurbaşkanımızın ölümü göze alan liderliği ile devletimizin vatansever mensupları ve milletimizin kahraman evlatları tam bir adanmışlıkla bu terör örgütünü durdurdu. Ve büyük milletimiz tüm dünyaya bir kere daha milli iradeye sahip çıkma konusunda nasıl cesur ve kararlı olduğunu gösterdi. Milletimiz bir kere daha “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesinin ülkemizin sarsılmaz temeli olduğunu ilan etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, ülkemizi ve değerlerini koruma konusunda bedeli ne olursa olsun kararlı olduğumuzun mührüdür. Milletimize ve devletimize saldıran FETÖ ile her zeminde mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye yolundan döndürülemez. Millet yenilmez…”

KILIÇDAROĞLU: “O GECE DEVLETİ SOKAKTAN TOPLAYAN MİLLETİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

CHP lideri Kılıçdaroğlu da 15 Temmuz mesajında şu ifadelere yer verdi;

HFG

“15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıldönümünde, demokrasimize ve milletimize kasteden hain terör örgütünü lanetliyor; demokrasi uğruna can veren 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, o gece devleti sokaktan toplayan milletimize şükranlarımı sunuyorum.

Aynı menzile yürüyen demokrasi karşıtı yapıların çıkar çatışmasının, ülkemizi 15 Temmuz karanlığına sürüklediğini ve 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL yoluyla Türkiye’yi bir diktatörlük rejimine dönüştürdüğünü asla unutmayacağız.

Mutlaka ama mutlaka, hain terör örgütünün siyasi ayağını ortaya çıkaracak; hesabı, bu eli kanlı ve karanlık yapının tüm faillerinden soracağız!”

İMAMOĞLU: “ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ”

“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir. 15 Temmuz Şehitlerimizi Saraçhane’de anıyoruz.” programında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Demokrasiye, millet iradesine, hukukun üstünlüğüne yönelik her girişim karşısında milletin ta kendisini bulur. Aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

fsdfsf

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER: “HAİNLERE KARŞI DİMDİK DURDUK”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Vatanı, bayrağı, mukaddesatı için 15 Temmuz gecesi hainlere karşı dimdik durarak canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor; bu uğurda gazi olan kahramanlarımıza ve 15 Temmuz destanını yazan aziz vatandaşlarımıza saygı ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN: “VATAN SİZE MİNNETTARDIR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gecesi kara, sabahı zafer 15 Temmuz. Hain terör örgütü FETÖ tarafından yapılan kanlı darbe girişiminin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu ve aziz milletimizin onurlu mücadelesiyle engellendiği 15 Temmuz, şanlı tarihimize yazılan yeni bir kahramanlık destanı ve hıyanet şebekesinin hezimet günü olarak tarihe geçmiştir. Türkiye Yüzyılı’nın kahramanları müsterih olsun, canınız pahasına koruduğunuz emanetiniz emin ellerde. Aziz şehitlerimize rahmet, gazilerimize esenlikler diliyorum. Vatan size minnettardır. Unutmadık, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ: “TÜRK MİLLETİNE ASLA DİZ ÇÖKTÜRÜLEZ”

Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet diyen aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi vatanına canı pahasına sahip çıktı. Türk milletine asla diz çöktürülemeyeceğini destansı bir biçimde tüm dünyaya gösterdi.

15Temmuz’da vatanına canıyla siper olan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor gazilerimize bir kere daha şükranlarımı sunuyorum.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN: “TÜM DÜNYAYA YENİDEN İLAN ETMİŞTİR”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ mesajında “Millet olarak bizim, hiçbir örgüte, hiçbir sapkın ve marjinal ideolojiye kaptıracak tek bir evladımız dahi yoktur” dedi.

Bakan Tekin, ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeniyle mesaj yayımladı. Tekin, “15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla yad ediyorum. Bir arada millet olmanın önemini ve zulme karşı mücadele etmenin şan ve şerefini daima hatırlatması açısından 15 Temmuz, mihenk bir tarihtir. 15 Temmuz’da, Anadolu coğrafyasında yanan hakikat güneşi bütün dünyaya örnek olmuş, aziz milletimiz güçlü direniş ruhu ve milli diriliş süreciyle destan yazmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 15 Temmuz’da, Türk milletinin evlatları birliğimizin, dirliğimizin, bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı bayrağımızla yüzyılın mücadelesini bir geceye sığdırmış, ülkemizin altını oyacak bu hain girişimi imha etmeyi başarmış, Çanakkale ruhunun ne demek olduğunu tüm dünyaya yeniden ilan etmiştir. 15 Temmuz, Anadolu hissiyatıyla ‘ciğerimizi yakan’ bir hadise olsa da yürek coğrafyamızın derinliği ve genişliğine dair gerçekliği şeffaf biçimde ortaya koymuştur. İbret vesikası olduğu kadar istikbalimizin pusulası da olan maarif meselemizi de derinden etkileyen o geceye dair kelimeler yetersiz kalsa bile kalbi vatanı için çarpanların mayasıyla üzerinde yaşadığımız toprakların vatan olması, meselenin ruhunu yeni nesillere aktarmak için oldukça önemlidir” dedi.

Bakan Tekin, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak memlekete dair sözünü canı pahasına söyleyen milletimizin ortaya çıkardığı birlik ruhuyla köklü, güçlü, kuşatıcı, kucaklayıcı, insanlığın zihnini ve ufkunu açan ‘Maarif Sistemi’ni; Türkiye Yüzyılı vizyonuyla medeniyetimizin ortaya koyduğu insan, toplum ve gelecek tasavvuru üzerinden inşa ederek ülkemizin yarınları olan öğrencilerimizi milli şuur idrakiyle 21’inci yüzyıl becerileriyle donatmak, nitelikli eğitimle buluşturmak, refah ve mutluluklarını sağlamak en temel hedefimizdir. Millet olarak bizim, hiçbir örgüte, hiçbir sapkın ve marjinal ideolojiye kaptıracak tek bir evladımız dahi yoktur. Bu vesileyle 15 Temmuz’da milletimizin ortaya koyduğu topyekun direnişte şehit düşen bütün kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

ULAŞTIMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU: “CUMHURİYET’İMİZİ YIKMAYA KASTETTİLER”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Tarihimizin en büyük ihaneti olan 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ hainleri vatanımızı işgal etmeye, milletimizi yok etmeye, Cumhuriyet’imizi yıkmaya kastettiler.

40 yıllık karanlık bir planla devletimizin her noktasına sızarak millî irademizi ortadan kaldırmaya çalıştılar.

Ama o gece Kurtuluş Savaşı ruhuyla diriliş öyküsü yazan milletimizin tüm bu oyunları bozacaklarını hesap edemediler.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, hainlerin karşısında dimdik durarak şahadete yürüyen TÜRKSAT çalışanlarımız Ahmet Özsoy ve Ali Karslı kardeşlerimiz sayesinde yayınlanan çağrısıyla; milyonlar; milletine, bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkmak üzere meydanlara indi.

Ülkemizin ikinci kurtuluş mücadelesini başlattı ve tarihimizin gurur dolu sayfalarına adeta bir destan yazarak yenisini ekledi.

Dünyada emsali olmayan bir cesaret ve maneviyatla millî birliğimiz ve irademiz üzerinde gerçekleştirilmeye çalışılan karanlık oyunları bozdu.

15 Temmuz gecesi millet eğilmedi, Türkiye yenilmedi.

Tüm dünya bir kez daha şahit oldu ki “Türk milleti bağımsızdır, bağımsız kalacaktır. Gök kubbede al bayrağımız ve ezanımız hep var olacaktır.”

Bu duygularla milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını veren tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor; bütün kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Kaynak URL