Memiş Kütükcü: OSB’lerin her zaman yanındayız

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ve yönetim kurulu üyeleri bir dizi toplantı ve ziyaret için Denizli’ye gitti ve OSBÜK Ekim ayı Yönetim Kurulu Toplantısını Denizli OSB’de gerçekleştirdi.

Organizasyonun ilk gününde OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Vali Ömer Faruk Coşkun’u ziyaret etti. Ziyarete OSBÜK Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ile Denizli OSB Başkanı M. Abdülkadir Uslu, DOSB Müdürü Ahmet Taş katıldı.

Vali Coşkun’a organize sanayi bölgelerinin Türk sanayisindeki önemini anlatan Kütükcü, kabullerinden dolayı teşekkür etti. Kütükcü, ziyarette Denizli’nin yıllık 4.7 milyar doların üzerindeki ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı verdiğinin ve bu katkıda şehirdeki organize sanayi bölgelerinin öneminin altını çizdi.

“4 şehrimizin ihracatı 6 milyar $ ulaşmış durumda”

Ziyaretlerin ardından OSBÜK Ekim ayı Yönetim Kurulu Toplantısını’nı gerçekleştiren Memiş Kütükcü, toplantının açılış konuşmasında Denizli OSB ev sahipliğinde Afyon, Denizli, Kütahya ve Uşak’taki OSB’lerle bir araya geldiklerini ve OSB’lerden gelecek tüm talep ve sorulara açık olduklarını söyledi.

Başta 6 Şubat depreminde OSB’lerin desteği olmak üzere OSBÜK’ün çalışmalarında OSB’lerin yürüttükleri faaliyetlerin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kütükcü, Afyon, Denizli, Kütahya ve Uşak özelinde OSB’leri değerlendirdi. Kütükcü, “Bu 4 şehrimizde hem Allah vergisi zenginlikler hem de güçlü bir girişimcilik ruhu ve üretim iştahı var.

Organize sanayi bölgelerimiz de ekonomideki tüm zorlu şartlara, etrafımızdaki savaşlara, yüksek enflasyona rağmen üretmeye, istihdam sağlamaya, ihracat yapmaya devam ediyor. Afyon, Denizli, Kütahya ve Uşak’ta 19’u işletmede olmak üzere 25 OSB’miz bulunuyor.

Bu OSB’lerimizde bin 500’e yakın fabrikada üretim yapıyor, 90 bin civarında insanımıza doğrudan istihdam sağlıyoruz. 4 şehrimizin ihracatı Denizli’nin liderliğinde 6 milyar dolara ulaşmış durumda. Bu rakamda organize sanayi bölgelerimizin çok büyük payı var” diye konuştu.

“OSB olmayan ilimiz kalmadı”

 Denizli’deki tüm OSB’lerle iletişim halinde olduklarını söyleyen Kütükcü, sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye’de 394 OSB’miz var ve artık Türkiye’de 81 ilimizde OSB olmayan tek bir ilimiz kalmadı. Biliyoruz ki Türkiye’de gelecek üretimle inşa edilecek, biz de altyapımızı geliştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSBÜK Yönetim Kurulu üyesi ve Denizli OSB Başkanvekili Necip Filiz ile Denizli Makine İhtisas OSB ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu’nun katıldığı toplantıda 4 şehirdeki OSB’lerden gelen talepler istişare edildi. İstişare toplantısında OSB’lerden gelen talepleri dinleyen Başkan Kütükcü, OSBÜK’ün organize sanayi bölgeleri için çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

“Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde teknokent kurma hedefi var”

Denizli OSB’yi bundan 4 yıl önce ziyaret ettiklerini söyleyen Memiş Kütükcü, “4 yıl sonra bölgede ne kadar güzel gelişmeler yaşandığını görmüş olduk. Denizli OSB, sadece sanayi üretiminin yapıldığı bir bölge değil, adeta bir yaşam alanı, bir eğitim kampüsü. Eğitim alanları, anaokulu, mesleki eğitim merkeziyle, sürekli eğitim merkeziyle, eğitime ve istihdama katkı yapmış Türkiye’deki örnek OSB’lerimizden bir tanesi. Ben buradaki tüm yöneticilerimizi kutluyorum. Bu çalışmalar hem bölge için hem de Denizli için çok önemli. Şimdi de bölgede bir teknokent kurma çalışmaları var onu istişare ettik.

 

Kaynak URL