Adana Demirspor evinde sevindi

<!–

–>

Adana Demirspor, Medipol Başakşehir’i Yeni Adana Stadı’nda ağırladı. Karşılaşmayı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetti.

Adana Demirspor’a galibiyeti getiren golleri, 38. dakikada Tayyip Talha Sanuç ile 80 . dakikada Birkir Bjarnason ağlarla buluşturdu.

Medipol Başakşehir’in tek golünü ise 48. dakikada Danijel Aleksic attı.

Ligde 3 maç sonra kazanan Adana Demirspor 48 puana yükseldi. Emre Belözoğlu yönetiminde Medipol Başakşehir ise galibiyet hasretini 4 maça çıkartarak 47 puanda kaldı.

Ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçı Medipol Başakşehir 2-1 kazanmıştı.

Öte yandan, seremoniye her iki takım futbolcuları üzerinde “Çanakkale Zaferi’nin 107. yılında tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz” yazılı pankartla çıktı.

[Fotoğraf: DHA]

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

18. dakikada Vargas’ın ceza sahası çizgisinde kaleyi karşıdan gören noktadan kullandığı serbest vuruşta top direkten oyun alanına döndü.

30. dakikada kaleci Muric, savunmanın arkasına sarkan Trezeguet’ten önce kalesini terk ederek ceza sahası dışında müdahale ettiği topu uzaklaştırdı.

37. dakikada Deniz Türüç’ün ceza sahası dışından şutunda kaleci Muric topa hakim oldu.

GOL – 38. dakikada Adana Demirspor öne geçti. Vargas’ın sol kanattan kullandığı köşe atışında Samet Akaydın’ın kafa vuruşunda, kaleci Volkan Babacan topu uzanarak çıkardı. Ceza sahasına dönen topa Tayyip Talha Sanuç’un vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısını Adana Demirspor 1-0 önde tamamladı.

Fotoğraf: DepoPhotos

[Fotoğraf: DepoPhotos]

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI

GOL – 48. dakikada Medipol Başakşehir beraberliği yakaladı. Tolga Ciğerci’nin sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde Aleksic’in aşırtma kafa vuruşunda kaleci Muric’i geçen top ağlarla buluştu. 1-1

57. dakikada çalımlarla gelen Yunus Akgün’ün ceza sahası yayından sert şutunda kaleci Volkan Babacan son anda tokatlayarak topu kornerde çeldi.

65. dakikada Balotelli’nin ceza yayında kullanıldığı serbest vuruşta top az farkla yandan dışarı çıktı.

75. dakikada savunmanın hatası sonucu topu önünde bulan Bjarnason’un ceza yayından sert vuruşunda kaleci Volkan Babacan topa hakim oldu.

Fotoğraf: DepoPhotos

[Fotoğraf: DepoPhotos]

GOL – 80. dakikada Adana Demirspor ikinci golü buldu. Çalımlarla sağ kanattan ceza sahasına giren Yunus Akgün’ün kale sahası içine ön direğe pasında Bjarnason’un dokunuşunda top ağlarla buluştu. 2-1

88. dakikada Aleksic’in ceza yayı içinden vuruşunda top dışarı çıktı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Adana Demirspor, Medipol Başakşehir’i 2-1 mağlup etti.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Stat: Yeni Adana

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Çimen, Serkan Olguncan

Adana Demirspor: Muric, Svensson, Samet Akaydın, Tayyip Talha Sanuç, Alper Uludağ (Dk. 77 Rassoul), Gökhan İnler, Stambouli, Akintola (Dk. 63 Balotelli), Yunus Akgün (90+3 Erhun Aksel Öztümer), Vargas, Assombalonga (Dk. 63 Bjarnason)

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı (Dk. 86 Pizzi), Duarte, Ndayishimiye, Lima, Berkay Özcan (Dk. 46 Tolga Ciğerci), Deniz Türüç, Salih Uçan (Dk. 46 Aleksic), Chadli, Trezeguet (Dk. 86 Emre Çolak) , Okaka

Goller: Dk. 38 Tayyip Talha Sanuç, Dk. 80 Bjarnason (Adana Demirspor), Dk. 48 Aleksic (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 28 Ndayishimiye, Dk. 86 Tolga Ciğerci (Medipol Başakşehir), İlk yarı bittikten sonra Yunus Akgün, Dk. 74 Balotelli (Adana Demirspor)

Vincenzo Montella: Halibiyet gerçekten beni gururlandırıyor

Adana Demirspor’un teknik direktörü Vincenzo Montella, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, çok gururlandığı bir maç oynadıklarını belirtti.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Montella, ilk 10 dakikadan sonra ilk yarıda müthiş şekilde oynadıklarını ifade etti.

“Takımımızın özelikle cesareti ve devamlığı beni çok mutlu etti. Özellikle de iyi bir takıma karşı aldığımız bir sonuç. Onlar da son maçlarda istedikleri gibi gitmiyorlar. Önemli ve çok çok değerli bir galibiyet aldığımız düşünüyorum ve çok mutluyum. İkinci yarıda ilk hatada golü yedik, sonrasında maçın ritmi de düştü. Doğru zamanda yaptığımız hamlelerle maçın skorunu değiştirmeyi hak ettik. Takımı tebrik ediyorum. Takımımız olgunlukla maça devamlılığı katarak bu galibiyeti aldı. O yüzden bu galibiyet gerçekten beni gururlandırıyor.”

Montella, hafta içi takımdan ayrılan oyuncular hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine, başkan ve yönetim kurulunun aldığı kararlara hiçbir şekilde yorum yapmadığını belirtti.

Montella, kulübün aldığı tüm kararlara saygı gösterdiğini ve bu kararların arkasında durduğunu aktardı.

“Şunu eklemek istiyorum. Bu futbolculara gerçekten saygı duyuyorum. Çünkü bana nasıl davranıyorlar onu değerlendiriyorum ve takım içindeki davranış şekillerine bakıyorum. O yüzden bütün dünyanın iyiliklerini diliyorum onlara. Çünkü hak ediyorlar.”

Başakşehir cephesi

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Medipol Başakşehir’in teknik sorumlusu Erdinç Sözer ise Adana Demirspor’u tebrik etti.

Sözer, rakibin ilk yarıya çok güzel başladığını, birinci golü verdikleri mücadeleyi değerlendirerek bulduğunu ifade etti.

“İlk devre çok zayıf oynadık. İkili mücadeleleri kaybettik. Baskı yedik. İkinci devre farklı bir Başakşehir çıktı sahaya. Daha net, daha hızlı, daha istekli, motiveli. İlk 5-6 dakikada beraberliği yakaladık. Devam ettik. İkinci golü atmayı hedefledik. Bir kontra ataktan top kaybettik. Adana Demirspor ikinci golü attı. Komple 90 dakikaya bakarsak iki devrede de Adana Demirs

(function(b, s, p, o, r, t) {
b[‘broadage’] = b[‘broadage’] || [];
if (!b[‘broadage’].length) {
r = document.createElement(s);
t = document.getElementsByTagName(s)[0];
r.async = true;
r.src = p;
t.parentNode.insertBefore(r, t);
}
b[‘broadage’].push({ bundleId: o.bundleId, widgets: o.widgets, accountId: o.accountId });
})(window, ‘script’, ‘//cdn-saas.broadage.com/widgets/loader/loader.js’, {
bundleId: [‘soccer-mc’],
accountId: ’36c2b71c-ef73-4f9b-be84-4553fb945ba9′,
widgets: {
soccerMatchCenter: [{
element: ‘trtspor-live-match-center-1833224506-futbol-1529310’,
matchId: ‘1529310’,
options: {
customPreLoader: ”
lang: ‘tr-TR’,
commentaryType: ‘free’
}
}]
}
});

Kaynak URL