Andrea Pirlo: Galatasaray karşısında çıkışı sürdürmek istiyoruz

İtalyan teknik adam, kırmızı-siyahlı takımın Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirdiği antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Süper Lig’de oynadıkları son 2 müsabakada önemli galibiyetler aldıklarını belirten Pirlo, “Mutluyuz. Fenerbahçe maçında da yenilmemize rağmen iyi mücadele etmiştik. Aldığımız iki galibiyetle kendimize geldik. Galatasaray karşısında bu çıkışı sürdürmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ın son haftalarda istediği sonuçları alamamasına rağmen kaliteli oyunculara sahip olduğunu vurgulayan Andrea Pirlo, “Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Savunmada ve hücumda iyi önlemler alarak beraber oynamamız lazım. Her şeyin en iyisini yapmaya çalışacağız.” diye konuştu.

İtalyan çalıştırıcı, hakem yönetimlerinin eleştirilmesiyle ilgili konuştu. Pirlo, Süper Lig ile ilgili görüşlerini de paylaştı.

“Herkes hakem hatalarıyla ilgili konuşuyor. Bizim de bazen bu konuda sıkıntılarımız oluyor. Burada mazeret üretmemek lazım. Hepimiz dikkat etmeliyiz. Farklı bir lig. Hücumda hızlı ve kaliteli oyuncular var. Kompakt oynayan takımlar var. Çok dikkat etmeniz lazım. Her maçta herkes birbirini yenebiliyor. Benim için farklı bir deneyim oluyor. Geride kalan 11 haftada çok şey öğrendim.”

Viviano: Türkiye’deki futbol tutkusuna hayranım

Fatih Karagümrük’ün İtalyan kalecisi Emiliano Viviano, Türk taraftarların futbola olan ilgisinin kendisini etkilediğini dile getirdi.

Viviano, kırmızı-siyahlı takımda üçüncü sezonunu geçirdi. Deneyimli file bekçisi,Türk insanının yardımsever ve sıcakkanlı olduğuna vurgu yaptı.

“Bu ülkeyi seviyorum. Türkiye’deki futbol tutkusuna hayranım. Türkiye’de oynamak ve yaşamak beni mutlu ediyor. Günlük yaşamda İtalya ile çok farklılık yok. Ancak insanların yüzünde hep sinirli bir ifade var. Ancak sohbet edince yardımseverliği görüyorsunuz.”

Andrea Pirlo: Galatasaray karşısında çıkışı sürdürmek istiyoruz

Emiliano Viviano, Türkiye’de yaşadığı bir anıyı da anlattı.

“Evden restorana giderken taksi bekliyordum. Aynı apartmanda oturduğum birisi, arabasıyla beni gideceğim yere bırakabileceğini söyledi. İtalya’da böyle bir şey yok. Onu gittiğim restorana götürdüm. Şaşırdım ve memnun oldum.”

Viviano, Galatasaray ile çok zor bir maç yapacaklarının altını çizdi.

“Bütün isteğimizle iyi bir maç oynamaya çalışacağız. Torreira, Muslera, Mertens ve Icardi var. Bu oyuncularla beraber veya karşılıklı oynadım. Büyük isimler. Umarım bu hafta bize karşı oynamazlar.”

Kaynak URL