Galatasaray 905'te kazandı

Sivasspor ile Galatasaray, Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda karşılaştı. Müsabakayı hakem Erkan Özdamar yönetti.

Galatasaray’ın liderliği devam etti. Sarı kırmızılılar üç puanı 90+5. dakikada aldı. Galatasaray ligde üst üste 5. galibiyetini elde etti. 

Galatasaray’a galibyeti getiren golleri 27. dakikada Mertens ile 90+5. Barış Alper Yılmaz kaydetti. Sivasspor’un tek golünü ise 80. dakikada Erdoğan Yeşilyurt attı.

Sivasspor’da Erdoğan Yeşilyurt 90+9. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

[Fotoğraf: İHA]

Ligde yenilmezlik serisini 6 maça çıkartan Galatasaray 33 puana yükselerek liderliğini sürdürdü. Süper Lig’de 8. yenilgisini alan Demir Grup Sivasspor topladığı 14 puanda kaldı.

Karşılaşmada sarı kart gören Oliveira ile Boey, Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında oynanacak Galatasaray-MKE Ankaragücü maçında cezalı duruma düştü.

Sivasspor, ligin 17. haftasında arabam.com Konyaspor deplasmanına gidecek.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

3. dakikada ilk tehlikeli atak Galatasaray’dan geldi. Oliveira’nın ceza yayının gerisinden vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla kalenin yanından dışarıya çıktı.

8. dakikada ev sahibi takım etkili geldi. Ulvestad’ın ceza yayı yakınından vuruşunda, top savunmaya çarparak uzaklaştı.

19. dakikada sağ çaprazdan ceza yayına doğru ilerleyen Robin Yalçın’ın şutunda, meşin yuvarlak defansa çarparak kornere çıktı.

22. dakikada orta alandan aldığı topla ceza sahasına ilerleyen Kerem Aktürkoğlu, Gomis ile duvar pası yaptıktan sonra top Oliveira’nın önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak uzaklaştı.

Fotoğraf: DepoPhotos

[Fotoğraf: DepoPhotos]

25. dakikada Rashica’nın ceza yayının gerisinden şutunda top kaleci Ali Şaşal Vural’da kaldı.

GOL – 27. dakikada sarı-kırmızılı takım öne geçti. Sağ kanattan Boey’in içeriye çevirdiği topu Mertens penaltı noktası yakınlarında düzgün bir vuruşla filelere gönderdi. 1-0

32. dakikada Mertens’in ara pasıyla defansın arkasına sarkan Kerem Aktürkoğlu, ceza sahasında son anda pasını Gomis’e verdi. Bu futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak Goutas’a çarparak uzaklaştı.

43. dakikada Rashica’nın sağ kanattan ortasında Van Aanholt’un arka direkte gelişine vuruşunda top üstten auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI

50. dakikada Sivasspor sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Dia Saba’nın ortasında altıpasa yakın noktada savunmadan seken topu önünde bulan Ulvestad’ın vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti ama hakem VAR kararıyla golü iptal etti.

62. dakikada Oliveria’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Ali Şaşal Vural’dan dönen topu defans uzaklaştırdı.

66. dakikada Erdoğan Yeşilyurt’un ceza alanı içi sağ çizgiden içeriye gönderdiği meşin yuvarlak Yatabare’nin önünden geçerek taca çıktı.

GOL – 80. dakikada Sivasspor eşitliği yakaladı. Dia Saba’nın orta alana yakın noktadan gönderdiği pasla defansın arkasına sarkarak ceza sahasına giren Erdoğan Yeşilyurt, yerden düzgün bir vuruşla kaleci Muslera’nın sağından topu ağlara gönderdi. 1-1

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

84. dakikada Van Aanholt’un ceza yayının gerisinden kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak üstten az farkla dışarıya çıktı.

89. dakikada Barış Alper Yımaz’ın sağ kanattan ortasında top savunmadan sekerek kornere çıktı.

GOL – 90+5. dakikada Galatasaray öne geçti. Abdülkerim Bardakcı’nın Galatasaray yarı sahasından uzun gönderdiği topla defansın arkasına sarkan Barış Alper Yılmaz, ceza sahasında düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Ali Şaşal Vural’ın sağından filelerle buluşturdu. 1-2

KIRMIZI KART – 90+9. dakikada Mertens’e faul yapan Erdoğan ikinci sarı kartını görüp kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Karşılaşmayı Galatasaray 2-1 kazandı.

Fotoğraf: İHA

[Fotoğraf: İHA]

Stat: Sivas 4 Eylül

Hakemler: Erkan Özdamar, Cevdet Kömürcüoğlu, Ali Saygın Ögel.

Demir Grup Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Robin Yalçın (Dk. 90+11 Angielski), Goutas, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Ulvestad (Dk. 90+10 Alaaddin Okumuş), Keita, Ahmed Musa (Dk. 67 N’Jie), Dia Saba (Dk. 90+4 Hakan Arslan), Erdoğan Yeşilyurt, Yatabare.

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Van Aanholt (Dk. 88 Dubois), Oliveira (Dk. 73 Midtsjö), Berkan Kutlu, Rashica (Dk. 87 Yusuf Demir), Mertens, Kerem Aktürkoğlu (Dk. 86 Seferovic), Gomis (Dk. 73 Barış Alper Yılmaz).

Goller: Dk. 27 Mertens, 90+5 Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Dk. 80 Erdoğan Yeşilyurt (Demir Grup Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 23 Dia Saba, Dk. 62 Uğur Çiftçi (Demir Grup Sivasspor), Dk. 34 Van Aanholt, Dk. 44 Boey, Dk. 49 Oliveira, Dk. 59 Mertens, Dk. 90+14 Barış AlperYılmaz (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 90+9 Erdoğan Yeşilyurt (Demir Grup Sivasspor)

Rıza Çalımbay: İptal edilen golün sebebi açıklansın

Demir Grup Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay maçın ardından maçın hakemi Erkan Özdamar’a büyük tepki gösterdi.

“İyi bir lig maçı oldu. İki takım da galibiyet için oynadı ama ilk devre istediğimiz şeyleri yapamadık. Değişiklikten sonra daha iyi oynadık ve golümüzü de bulduk. Eksik arkadaşlarımızın da sıkıntısını yaşadık. Ben rica ediyorum, kesinlikle hakem arkadaşlarımıza bir şey söylemeyeceğim; ben bizim golün neden iptal edildiğini çözemiyorum. Bunu biri bize açıklasın. Neden iptal olduğunu biz anlamadık, çözemedik. Bakıyoruz ofsayt yok, bakıyoruz başka bir şey yok. Bize göre gol. Neden iptal oldu bunu çok merak ediyorum. Rica ediyorum birisi de çıksın şundan dolayı golü vermedik desinler. Bir teknik direktör olarak rica ediyorum. Sorumlu kimse bize açıklarlarsa çok memnun oluruz.”

Fotoğraf: İHA

[Fotoğraf: İHA]

“Hakemlerden canımız bayağı yandı”

Çalımbay, bir basın mensubunun “İptal edilen gol ile ilgili düşünceniz nedir?” şeklindeki sorusuna yanıt verdi.

“Bizim canımız bayağı yandı. Ben her zaman hakemlere saygılıyım ve hiç bir zaman hakemlere saygımızı esirgemiyoruz. Hiçbir zaman hakemlerle sorunumuz olmuyor. O gol neden iptal oldu onu merak ediyorum. Biz 1 puan alsaydık yine iyiydi ama olmadı. Oyun olarak baktığımız zaman zaman iyi, zaman zaman da istediğimiz şeyi yapamadık. Güzel bir maç oldu. Herkes bir şey söylüyor bunun illaki bir cevabı vardır. Hiçbir hakem arkadaş açıklandığı zaman tedirgin olmuyoruz. Hiçbir zaman da tedirginlik düşünmüyoruz. Biz kendilerine güveniyoruz.”

Okan Buruk: Lider olarak yeni yıla girdiğimiz için çok mutluyuz

Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, zeminin her iki takımı da zorladığını belirtti.

Buruk, Sivasspor’un da zaman zaman zeminle mücadele ettiğine dikkat çekti.

“Biraz daha uzun topu kullanan takım olduğu için rakibimize biraz daha avantaj oldu. Maçın geneline baktığımız zaman iki taraf da birbirini bekledi, zorladı. Seyir zevki çok yüksek bir maç olmasa da heyecanlı bir karşılaşma oldu.”

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Buruk, karşılaşmada 1-0 öne geçtikten sonra 2. gol şansı yakaladıklarını ama bunu değerlendiremediklerini anlattı.

“1-1 sonrası oyuncu değişiklikleriyle rakibin üzerine gittik ve uzun topla 2. golü bulduk. Böyle bir zeminin üzerinde oynayıp maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Lider olarak lige girdiğimiz için çok mutluyuz.”

“Her iki takım da hakem kararlarından mutlu değildi”

Buruk, maç içerisinde pozisyonlar olduğunu aktardı.

“İkinci gol için ofsayt kararı verildiğini öğrendik. Birincisi için de ofsayt kararı verildiğini öğrendik, çok net bir şekilde görmedik. Birinci yediğimiz sayılmayan gol öncesi de aslında oyuncumuz yerde yatarken hakemin de maçı durdurması ve Oliveria’ya sarı kart gösterip cezalı duruma düşürmesi de enteresandı. Genel olarak her iki takım da hakem kararlarından mutlu değildi.”

“Hakemin kararı uzun bir süre konuşuldu”

Buruk, hakem kararının her iki takımı da mutsuz ettiğini söyledi.

“Sayılmayan birinci gol öncesi de oyuncum yerde yatarken, top dışarı giderken maçı durdurması gerekiyordu. Sahaya tedavi için sağlık ekibi çağırması gerekiyordu ama diğer oyuncumun hareketine bir anda sarı kart verdi. Bir atış verdi, o atışta geldi gol oldu. Hakemin de oradaki bir hatası bir pozisyon yarattı. Net olarak pozisyonu görmedim, seyretmedim. Genel olarak insanlar ne olduğunu anlayamadıklarını söylüyorlar. Hakemin kararı uzun bir süre konuşuldu. Ofsayt olarak biliyorum ama net olarak bir görüşüm yok. Bununla ilgili objektif olarak konuşuyorum. Aynı şey belki bizim başımıza gelse ben de aynı şeyi söylerdim. Burada ne oldu, ne verildi bu net olarak belli olsun. Herkes aynı tepkiyi verirdi. O yüzden net olarak açıkçası ben de ofsayt kararı verildiğini öğrendim. Benim bildiğim bir ofsayt kararı çıktı diye biliyorum, net bir şey söyleyemeyeceğim. Ama bu pozisyon öncesinde de hakemin bizim aleyhimize yanlış bir sarı kartla faul yaratmasını da aynı şekilde objektif olarak ortaya koymak gerekir.”

“Ofsayt kararı direkt hakemden duyduğum bir şey değil”

Buruk, Sivasspor’un iptal edilen golünün gerekçesinin ofsayt olduğunun söylendiğini belirtti.

“İdari ekibimden biri ofsayt olabileceğini söyledi. Federasyon başkanı ve Merkez Hakem Kurulu bununla ilgili konuşacak. Ofsayt olduğunu duydum, direkt hakemden duyduğum bir şey değil. Bizim idarecilerimizden birinden duyduğum bir şey. O pozisyonda uzun bir inceleme oldu. Benim de tahminim ofsayt kararı verildi.”

Buruk, karşılaşmanın normal süresinin üzerine bir uzatma devresi oynandığını da aktardı.

“Maçlar 105 dakikaya çıktı. Biz de kulübede plan yaparken artık bunu planlıyoruz. Yani belki beşinci değişikliği yapıyorsunuz her zaman risk olur. Bunları da hesaplıyoruz, hepimize uzun geliyor, oyuncuya da uzun geliyor. Belki ekstra bir yorgunluk da oluyor onlar için. Ama böyle bir karar alındı, herkes için aynı şey uygulanıyor.”

(function(b, s, p, o, r, t) {
b[‘broadage’] = b[‘broadage’] || [];
if (!b[‘broadage’].length) {
r = document.createElement(s);
t = document.getElementsByTagName(s)[0];
r.async = true;
r.src = p;
t.parentNode.insertBefore(r, t);
}
b[‘broadage’].push({ bundleId: o.bundleId, widgets: o.widgets, accountId: o.accountId });
})(window, ‘script’, ‘//cdn-saas.broadage.com/widgets/loader/loader.js’, {
bundleId: [‘soccer-mc’],
accountId: ’36c2b71c-ef73-4f9b-be84-4553fb945ba9′,
widgets: {
soccerMatchCenter: [{
element: ‘trtspor-live-match-center-1357177058-futbol-1612097’,
matchId: ‘1612097’,
options: {
customPreLoader: ”
lang: ‘tr-TR’,
commentaryType: ‘free’
}
}]
}
});

Kaynak URL