Köşe direği silah sayıldı: Derbideki saldırgan 'kasten öldürmeye teşebbüsten' tutuklandı

İzmir Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Nihat A’nın cumhuriyet savcısınca alınan ifadesi belli oldu.

“Karşı tribünde bulunan kayınbirederimi görmek istedim”

Mehmet Nihat A’nın burada “Kendimi kaybettim, alkollüydüm. Ne yaptığımı hatırlamıyorum.” diyerek kendini savundu.

Karşı tribündeki kayınbiraderini merak ettiği için inmiş saha sonrada o olayı bilinçsizce yaptığını iddia eden taraftar, alkolün etkisinde olduğunu öne sürdü.

“Kaleciye korner direğini alıp saldırmam bilinçli bir şey değildir. Ben karşı taraftaki ambulansa gidip karşı tribünde bulunan kayınbirederimi görmek istedim. O nedenle karşı tarafa doğru gittim. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. “

Köşe direği silah sayıldı

Köşe direği ile Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’in ensesine vurulması hayatı bölgeye birden fazla vurmasıyla öldürmeye teşebbüs olarak nitelendirildi ve . Mehmet Nihat A. ifadesinin ardından tutuklandı.

Şüpheli Mehmet Nihat A’nın, kalecinin hayati bölgesi olan kafasının arkası ve ense kısmına öldürmeye elverişli bir silahla birden fazla kez vurduğu ve eylemine çevresindeki kişilerin engellemesi üzerine son vermek zorunda kaldığı yönünde görüş bildiren cumhuriyet savcılığı, şüpheliyi “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Savcılık, zanlının olay esnasında kullandığı korner direğini ‘silah’ olarak nitelendirdi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğinde de savcılıktaki ifadesini tekrarlayan M.N.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay

Gürsel Aksel Stadı’ndaki müsabakada Altay tribünlerinden Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme fişek atılması sonucu yaralananların olduğu ihbarı üzerine 2 ambulans sahaya girmiş, müsabaka 22. dakikada durmuştu.

Bu sırada bir Göztepe taraftarının, köşe gönderini alarak Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e vurmasının ardından müsabaka tatil edilmiş, çıkan olaylarla ilgili 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak URL