Türkiye Kupası'nda ilk yarı finalist Trabzonspor

<!–

–>

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Trabzonspor, Antalyaspor ile Medical Park Stadı’nda karşılaştı. Mücadeleyi Atilla Karaoğlan yönetti.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağlayan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda da doludizgin gidiyor. Bordo mavililer Antalyaspor’u yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Trabzonspor’a turu getiren golleri 12. dakikada Edin Visca ile 89. dakikada Berat Özdemir attı.

Bordo mavililerde Bakasetas’ın 33. dakikada bulduğu gol ise VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Trabzonspor yarı finalde Beşiktaş-Hes Kablo Kayserispor maçının kazananıyla oynayacak.

Kupaya 5’nci turdan dahil olan Trabzonspor, Beypiliç Boluspor’u 1-0, son 16 turunda da Altaş Denizlispor’u 2-1 yenerek çeyrek finale yükselmişti.

Fraport TAV Antalyaspor ise kupaya 3’üncü turdan katıldı. Kırmızı beyazlılar, Diyarbekirspor, Amed Sportif, GZT Giresunspor ve Atakaş Hatayspor’u saf dışı bırakarak çeyrek final vizesini almıştı.

Berat ilk golünü attı

Trabzonspor, bu sezon ligde yenildiği tek takım olan Antalyaspor’u kupadan elerken Berat Özdemir, Trabzonspor kariyerinde ilk golünü Antalyaspor’a attı.

Hugo alkışlarla uğurlandı

Karşılaşmanın 83. dakikasında sarı kart gördüğü pozisyonda sakatlanan Vitor Hugo 85. dakikada sedye üzerinde oyundan çıktı.

Antalyaspor atağını engellerken sakatlanan Hugo, bordo mavili taraftarların alkışlarıyla saha kenarına alındı.

[Fotoğraf: AA]

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

GOL – 12. dakikada orta alandan aldığı top ile ceza alanına doğru hareketlenen Visca, Djaniny’in ile yaptığı ver-kaç sonrası ceza alanı içinde yerden vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-0.

26. dakikada Djaniny’in sağdan pasında, Kouassi’nin dokunduğu topu Visca tamamlamak istedi ancak kaleci Diogo, tehlikeyi uzaklaştırdı.

28. dakikada Kouassi’nin pasında, ceza alanı sağ çaprazında Djaniny’in şutunda, savunmaya çarpan top üst direğe vurarak kornere çıktı.

VAR GOLÜ İPTAL ETTİ – 33. dakikada Puchacz’ın ceza alanı sol çaprazında şutunda kaleci Diogo’nun sektirdiği topu Bakasetas, altıpas içinden filelere gönderdi. Ancak Video Yardımcı Hakem uygulamasıyla Bakasetas’ın, ofsaytta bulunduğu gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

38. dakikada Bünyamin Balcı’nın sağdan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Luiz Adriano’nun kafa vuruşunda, top direğin az farkla üzerinden auta çıktı.

40. dakikada Luiz Adriano’nun pasında, ceza alanı içinde Ndao’nun şutunda kaleci Uğurcan Çakır, topu güçlükle kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı bordo-mavili takımın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Fotoğraf: İHA

[Fotoğraf: İHA]

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI

60. dakikada Fernando’nun ceza alanı dışından şutunda, kaleci Uğurcan Çakır topu kontrol etti.

62. dakikada ceza alanı içinde Bakasetas’ın sert şutunda, top üst direkten döndü. Dönen topu Kouassi tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak bu kez de yan direkten dönerek uzaklaştı.

70. dakikada Visca’nın kullandığı serbest atışta, Djaniny’nin yakın mesafeden tamamlamak istediği topu kaleci Diogo, çıkardı.

85. dakikada Fernando’nun ortasında, ceza alanı içinde Wright’ın şutunda, kaleci Uğurcan Çakır tehlikeyi önledi.

88. dakikada Fernando’nun sağdan kullandığı köşe vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır’ı geçen topa Ghacha’nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

GOL – 89. dakikada Trabzonspor, farkı 2’ye çıkardı. Abdülkadir Ömür’ün pasında ceza yayı üzerinde savunmanın uzaklaştırmak istediği top Berat Özdemir’in önüne düştü. Bu futbolcu da meşin yuvarlağı yerden filelere gönderdi. 2-0.

Trabzonspor, karşılaşmayı 2-0 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Stat: Medical Park

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Volkan Ahmet Narinç, Candaş Elbil

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Serkan Asan (Dk. 82 Peres), Denswil, Vitor Hugo (Dk. 85 Ahmetcan Kaplan), Puchacz, Berat Özdemir, Siopis, Visca, Bakasetas (Dk. 65 Andreas Cornelius), Kouassi (Dk. 65 Abdülkadir Ömür), Djaniny (Dk. 82 Yusuf Erdoğan).

Fraport TAV Antalyaspor: Sousa, Bünyamin Balcı (Dk. 78 Sinan Gümüş), Naldo, Kudryashov, Güray Vural, Fredy (Dk. 58 Hakan Özmert), Fernando, Ndao (Dk. 58 Houssam Eddine Ghacha), Mehmedi (Dk. 67 Haji Wright), Doğukan Sinik (Dk. 67 Gökdeniz Bayrakdar), Luiz Adriano 

Goller: Dk. 12 Visca, Dk. 89 Berat Özdemir (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 31 Berat Özdemir, Dk. 84 Vitor Hugo (Trabzonspor)

Abdullah Avcı: Biz bu sene hepsine talibiz

Trabzonspor’un teknik direktörü Abdullah Avcı, karşılaşmanın ilk yarısında iyi şeyler çıkardıklarını belirtti.

“Gol bulduk, direkten dönen toplar var. Oyunu daha fazla elimize alabilirdik. İkinci yarı baskıyı devam ettirmek istedik ama yapamadığımız, baskının kırıldığı anda merkezi kapatarak rakibi kenara yönlendirdik. 1-0 giderken oyunu koparabilirdik.” 

Avcı, kupanın önemli bir hedef olduğunu aktardı.

“İki kupada çok önemli. Trabzonspor, bu kupayı çok kazandı. 2 sene önce de kazanmıştı. Biz bu sene hepsine talibiz. Taraftarımız, bize destek oldu. Onlara bu galibiyeti armağan ediyoruz. Antalyaspor da iyi takım, onlara başarılar diliyoruz.” 

Fotoğraf: İHA

[Fotoğraf: İHA]

Vitor Hugo’nun durumu

Avcı, karşılaşmanın son bölümlerinde sakatlanan savunma oyuncusu Vitor Hugo’nun durumuna ilişkin de bilgiler verdi.

“Hastaneye gitti, MR çekilecek. Mevki olarak sıkıntıda olduğumuz bir yer. Galibiyete sevindik ama sporcu sağlığına üzüldük. Umarım ciddi değildir. Güçlü, bizim için değerli bir oyuncu.”

Fenerbahçe maçı

Avcı, Fenerbahçe ile hafta sonunda yapacakları maçla ilgili olarak da konuştu.

“Harika bir sezon geçiriyoruz, her şey çok güzel. Trabzon kenti bunun keyfini çıkarsın. Fenerbahçe ile Trabzonspor tarihinde ilk kez karşılaşmıyor. Yarın sabah antrenman yapıp dinlenip cuma günü tekrarlara bakıp kadro değerlendirmesi yaparak hazırlanacağız. Bu sene her şeyi kazanmak istiyoruz. Ligde de önemli fırsatlar var. Keyfini çıkarıp en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz.”

Alfons Groenendijk: Başımız dik ayrılıyoruz

Fraport TAV Antalyaspor Yardımcı Antrenörü Alfons Groenendijk, Trabzonspor karşısında iyi oynayarak elendiklerini belirtti.

“Trabzonspor’u tebrik ediyorum. Heyecanlı bir maç oldu. Başımız dik ayrılıyoruz. İyi futbol oynadığımızı düşünüyorum ama turu onlar kazandı. Kendimizi eleştirecek olursak geçiş oyununu iyi oynayan bir ekip karşısında top kayıpları yapmamız gerekiyordu. 2 gol bundan yedik. Basit hatalar yapmamamız gerekiyordu. Artık bizim için lig var ve buradaki iyi çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Lig daha önemli. Trabzonspor’a başarılar diliyorum. Bu saatten sonra da şampiyonluğu bırakacaklarını sanmıyorum.”

(function(b, s, p, o, r, t) {
b[‘broadage’] = b[‘broadage’] || [];
if (!b[‘broadage’].length) {
r = document.createElement(s);
t = document.getElementsByTagName(s)[0];
r.async = true;
r.src = p;
t.parentNode.insertBefore(r, t);
}
b[‘broadage’].push({ bundleId: o.bundleId, widgets: o.widgets, accountId: o.accountId });
})(window, ‘script’, ‘//cdn-saas.broadage.com/widgets/loader/loader.js’, {
bundleId: [‘soccer-mc’],
accountId: ’36c2b71c-ef73-4f9b-be84-4553fb945ba9′,
widgets: {
soccerMatchCenter: [{
element: ‘trtspor-live-match-center-942935300-futbol-1580382’,
matchId: ‘1580382’,
options: {
customPreLoader: ”
lang: ‘tr-TR’,
commentaryType: ‘free’
}
}]
}
});

Kaynak URL