Ümraniye'de gol var kazanan yok

Ümraniyespor ile Konyaspor, Ümraniye Şehir Stadı’nda karşılaştı. Mücadeleyi hakem Arda Kardeşler yönetiyor.

Ümraniyespor’un iki kez öne geçse de üstünlüğünü koruyamadı. Karşılaşma 2-2 sona ererken Konyaspor’a beraberliği getiren gol uzatma dakikalarında geldi.

HangiKredi Ümraniyespor’un gollerini 62. dakikada kendi kalesine Kahraman Demirtaş ile 89. dakikada Onur Ayık attı.

Arabam.com Konyaspor’un gollerini ise 82. dakikada Diouf ile 90+7. dakikada Soner Dikmen kaydetti.

Ligde 8. beraberliğini alan HangiKredi Ümraniyespor yenilmezlik serisini de 5 maça çıkartarak 23 puana yükseldi.

Stanojevic yönetimindeki Konyaspor ise öğrencileri, 11. beraberliğini alarak puanını 36’ya çıkarttı.

Ligin ilk yarısında Konya’da oynadığı müsabakayı Konyaspor 1-0 kazanmıştı.

[Fotoğraf: DepoPhotos]

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

Mücadelenin ilk dakikasında ev sahibi takım gole yaklaştı. Kartal Kayra’nın sağ kanattan kullandığı kornerde, Epureanu altı pas önünde kafayı vurdu, kaleci Sehic’in müdahale ettiği top yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Boşta kalan meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

40. dakikada gelişen Konyaspor atağında sol kanatta topla buluşan Moreno açısını düzeltip şutunu attı, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI

GOL – 62. dakikada Ümraniyespor öne geçti. Sol kanattan Mrsic’in altı pas önüne gönderdiği topa Konyaspor savunmasında Kahraman Demirtaş ters bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi. 1-0.

75. dakikada gelişen ev sahibi takımın atağında sol kanattan Onur’un arka direğe yaptığı ortaya Umut Nayır gelişine vurdu, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

GOL – 82. dakikada konuk ekip beraberliği yakaladı. Sol kanatta topla buluşan Muriç’in arka direğe yaptığı ortada Diouf kafayı vurdu, yere de çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-1.

Fotoğraf: İHA

[Fotoğraf: İHA]

GOL – 89. dakikada Ümraniyespor bir kez daha öne geçti. Konyaspor savunmasında Kahraman Demirtaş’ın kafayla kalecisine göndermek istediği topu araya girip kapan Onur Ayık, düzgün bir vuruşla kalecinin yanından meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 2-1.

GOL – 90+7. dakikada Konyaspor beraberlik golünü buldu. Ahmet Oğuz’un sağ kanattan ceza sahasına yaptı ortaya penaltı noktası önünde Soner Dikmen kafayı vurdu, kalecinin de müdahale ettiği top ağlara gitti. 2-2.

Karşılaşma 2-2’lik eşitlikle tamamlandı.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Stat: Ümraniye Şehir

Hakemler: Arda Kardeşler, Mehmet Emin Tuğral, İbrahim Bozbey

HangiKredi Ümraniyespor: Orkun Özdemir, Serkan Göksu (Dk. 76 Popov), Glumac, Epureanu, Onur Atasayar, Kartal Kayra Yılmaz, Oğuz Gürbulak (Dk. 67 Avounou), Mrsic (Dk. 76 Sackey), Geraldo (Dk. 67 Onur Ayık), Sekidika (Dk. 87 Kayode), Umut Nayir.

Arabam.com Konyaspor: Sehic, Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Kahraman Demirtaş, Guilherme, Soner Dikmen, Bouchalakis (Dk. 68 Paz), Mahir Emreli (Dk. 67 Endri Çekiçi), Pozuelo (Dk. 68 Diouf), Moreno (Dk. 77 Muric), Muhammet Demir (Dk. 87 Oğulcan Ülgün).

Sarı kartlar: Dk. 16 Adil Demirbağ (Arabam.com Konyaspor), Dk. 45+2 Glumac, Dk. 63 Serkan Göksu (HangiKredi Ümraniyespor)

Goller: Dk. 62 Kahraman Demirtaş (kendi kalesine), Dk. 89 Onur Ayık (HangiKredi Ümraniyespor), Dk. 82 Diouf, Dk. 90+7 Soner Dikmen (Arabam.com Konyaspor)

Recep Uçar: Üzüntümü anlatacak kelime bulamıyorum

Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan HangiKredi Ümraniyespor’un teknik direktörü Recep Uçar, üzüntüsünü anlatacak kelime bulamadığını belirtti.

“Ligin artık son düzlüğünde, son 10 hafta kala evimizde oynadığımız maçı mutlak kazanmak istiyorduk. Konyaspor, ligin iyi takımlarından biri. Son haftalarda iyi oyunlar oynayıp Galatasaray maçı haricinde puanlar kaybettiler. Maça iyi başladık, net bir gol kaçırdık. Sonrasında oyun üstünlüğü Konya’da oldu ama net pozisyon üretmediler. Kısır geçen bir ilk yarı oldu. İkinci yarı agresif savunma yaptık, golü de bulduk. Oyuncuları değiştirerek direnci artırmayı hedefledik, kısmen artırdık ama belirli noktalarda da artıramadık. Maçın 75. dakikasında basit savunma hatasından golü yedik. Sonrasında rakibimiz değişikliklerle oyun kalitesini artırdı, biz bu kalite artışını sahaya yansıtamadık.

Ümraniye'de gol var kazanan yok

Uçar, Ümraniyespor taraftarından bu zorlu süreçte destek beklediklerinin altını çizdi.

“Biraz futbol şansıyla bulduğumuz ikinci gol sonrası 7 dakikalık uzatma kalmıştı. 6.40’a kadar direniyoruz, 6.40’ta yediğimiz travmatik bir gol… İç sahada bu şekilde travmatik puan kaybettiğimiz 4. ya da 5. maç, çok üzgünüm. Son 10 hafta kala elimizdeki maçı verdikten sonra kendi üzüntümü anlatacak kelime bulamıyorum. Normalde Konyaspor’dan alınan bir puan fena değil ama bu kadar yakınken puan vermek çok üzüyor. Sezon başından beri söylüyorum, direnmeye devam ediyoruz. Camiası, bütçesi, kalitesi belli olan bir takım. Herkese de bir direnç koyuyoruz, kalan 9 hafta oyuncularımla beraber direnmeye devam edeceğiz. Bir sitemim de şu, oyuncularımla ben direniyorum, son 4 hafta hiç maç kaybetmemişiz, kendi evimizde oynuyoruz, kale arkasında seyirci sayısı 100. Ümraniye 750 bin nüfuslu bir yer. Bu takımı sahiplenin. Bu ilçeye aidiyet duyan, futbol sevgisi olan herkes bizi yalnız bırakıyor. Bu takım Recep Uçar’ın takımı değil. Ben bu ilçenin insanıyım, elimden geldiğince oyuncularımla beraber direnmeye devam edeceğim. Ümraniyespor tarihinde ilk defa Süper Lig’de oynuyor, insanlar da bu bilinçle hareket etmeli. Bu şekilde sürerse belki 3-4 sene zarfında burada Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor’u seyretmek yerine çok farklı takımları seyretmek zorunda kalabilirler. Bunu da Ümraniyeli olan herkese söylüyorum, sitemim olsun. Kalan 9 hafta 4 içeride, 5 deplasman maçımız var, henüz yarışın içindeyiz. Son maça kadar yarışın içinde olacağımızı düşünüyorum. Bunun için de varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız.”

Aleksandar Stanojevic: Son saniyeye kadar vazgeçmedik ve savaştık

Ümraniye'de gol var kazanan yok

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic, son dakikada gelen golle kazandıkları bir puan için mutlu olduklarını aktardı.

“Takımımı tebrik ediyorum, son saniyeye kadar vazgeçmedik ve savaştık. Pas oyununda iyiydik ama hücumda çok ciddi tehlikeler oluşturamadık. Oyunun geneline baktığınızda sonuçtan memnun olduğumuzu söyleyebilirim. İki beklenmeyen hatadan goller yedik, bu nedenle sonu hiç fena değil diyebilirim.”

Stanojevic, yedikleri gollerde hata yapan savunma oyuncusu Kahraman Demirtaş hakkında da konuştu.

“Genel anlamda iyi olduğunu söyleyebilirim, ritme ayak uyduramadı, konsantrasyonunu kaybetti. Maçın geneline baktığımızda ise iyi bir maç çıkardığını söyleyebilirim.”

(function(b, s, p, o, r, t) {
b[‘broadage’] = b[‘broadage’] || [];
if (!b[‘broadage’].length) {
r = document.createElement(s);
t = document.getElementsByTagName(s)[0];
r.async = true;
r.src = p;
t.parentNode.insertBefore(r, t);
}
b[‘broadage’].push({ bundleId: o.bundleId, widgets: o.widgets, accountId: o.accountId });
})(window, ‘script’, ‘//cdn-saas.broadage.com/widgets/loader/loader.js’, {
bundleId: [‘soccer-mc’],
accountId: ’36c2b71c-ef73-4f9b-be84-4553fb945ba9′,
widgets: {
soccerMatchCenter: [{
element: ‘trtspor-live-match-center-1831334949-futbol-1612201’,
matchId: ‘1612201’,
options: {
customPreLoader: ”
lang: ‘tr-TR’,
commentaryType: ‘free’
}
}]
}
});

Kaynak URL