Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı | Hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırı – Son Dakika Spor Haberleri

Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler maçın 50. dakikasında MKE Ankaragücü’nden Ali Sowe’u ikinci sarı kartla oyundan atmıştı. Bu karar tribünlerden büyük tepki topladı.

Çaykur Rizespor da maçın son dakikasında gol bularak 1 puan aldı.

LİG MAÇLARI SÜRESİZ ERTELENDİ
 
Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı sonrası olağanüstü toplanan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu sonrası Başkan Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

“HERKES BEDELİNİ ÖDEYECEK”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, olağanüstü toplantının ardından tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıklayan Büyükekşi, “Bu gece Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya karışan herkes bunun bedelini ödeyecek.” ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, maçın bitiş düdüğünün ardından MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın hakeme yumruk attığı, daha sonra sahaya inen taraftarların yerde yaralı halde yatan hakemi tekmeleyerek darbettikleri olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hastanede tedavi altına alındığını tedavisinin ardından ise gözaltı işlemlerinin gerçekleştirileceğini duyurmuş soruşturma kapsamında 2 şüphelinin de gözaltına alındığını açıklamıştı. 

Öte yandan AK Parti, hakem Halil Umut Meler’e saldırıda bulunan eski milletvekili ve MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu.

AK Parti’den yapılan açıklamada, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Meler’e saldırıda bulunan Koca’nın partiden ihracı istemiyle disipline sevk edildiği, konunun Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) görüşüleceği belirtildi.

VİDEO: HAKEM SALDIRISINDA CEZA NE OLUR?

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı | Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı - 4

FARUK KOCA KİMDİR?

Faruk Koca 1964 yılında Ankara’nın Bala ilçesinde dünyaya geldi.

Lise mezunu olan Faruk Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde XXII. ve XXIII. Dönem Ankara Milletvekilli olarak görev aldı.

Evli ve dört çocuk babası olan Koca, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı olarak görev alıyor.

2021 yılında Ankaragücü’nde gerçekleştirilen olağan genel kurulda 1058 oyun 802’sini alan Faruk Koca, başkanlığa seçildi.

Kaynak URL