SON DAKİKA: Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç: TFF kendini bu olaylardan ayıramaz – Son Dakika Spor Haberleri

Son dakika haberi! Kulüpler Birliği üyeleri, Maslak’taki merkezinde toplandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da toplantıya katıldı.

Toplantının ardından Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu.

Koç, hakeme saldırı olayının Türkiye’yi derinden yaraladığını ve aynı zamanda ülkenin marka değerine de zarar verdiğini söyledi. Koç, “Bu yaşananları geniş açıdan ele almamız lazım. Gerçeği görmeliyiz. TFF, MHK, kulüpler, medya… Hepimiz bu son yaşananlardan hareketle Türk futbolunun nereden nereye geldiğini anlamalıyız. Federasyon dışında herkesi suçlamak hiçbir şekilde kabul edilemez. TFF kendini bu olaylardan ayıramaz.” dedi.

Ali Koç’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

“Halil Umut Meler’in yaşadıkları hepimizin içini acıttı. Kendisine ve kıymetli ailesine çok geçmiş olsun. Önemli olan Halil Umut Meler’in bir an önce sağlığına kavuşması. Yaşanan bu olay tüm ülkemizi derinden yaralamıştır. Aynı zamanda ülkenin marka değerine de zarar vermiştir. Hakem kalitesindeki sıkıntılar herkesin malumu. Türkiye’nin 1 numaralı hakeminin bırakma kararını gözden geçirip sahalara dönmesini umut ediyoruz. Umarım kararını değiştirir ve sahalara geri döner. Bu yaşananları geniş açıdan ele almamız lazım. Gerçeği görmeliyiz. TFF, MHK, kulüpler, medya… Hepimiz bu son yaşananlardan hareketle Türk futbolunun nereden nereye geldiğini anlamalıyız. Federasyon dışında herkesi suçlamak hiçbir şekilde kabul edilemez. TFF kendini bu olaylardan ayıramaz. TFF’nin bu olaylarda suçlayıcı tavrı kabul edilemez. Konuyla ilgisi olmayanları azmettirici olarak göstermesi kabul edilemez bir yaklaşım. Sayın Büyükekşi’nin Gaziantep Kulübü’nde başkan olduğu dönemdeki açıklamalarına göz atmanızı rica ediyorum. Burada bir tutarsızlık var. Kabul etmek gerekir ki Türk futbolu artık çatışma ve ayrışma noktasına gelmiştir. İki tane sorun var biri adil rekabet diğeri finansal sorunlar.”

SON DAKİKA: Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç: TFF kendini bu olaylardan ayıramaz - 1

“KULÜPLER RAHATSIZ”

“Hakemlerin hastane çıkışı açıklamaları, sözcü olarak seçtikleri kişiler içeride büyük rahatsızlık yarattı. Hakemliğin durumu ortada. Devre arasında çok ciddi radikal adımlar atılacağı, bu hakem sıkıntısının minimuma indirilmesi için bir yol haritası olduğu anlatıldı. TFF de bize bu hakemlerle gitmeyeceğini defalarca söyledi. Şimdi TFF hangi noktada göreceğiz. Bu işi haftalardır konuştuk. Hakem atamaları için Almanya’ya gidildi, yeni sistem getirileceği söylendi. Bekliyoruz. TFF bir ara ‘Bu hakemler bizi de mi yemek istiyor?’ kuşkusu yaşadı. Hakem sorunu devam ediyor.”

Kaynak URL