Antalya ve Mersin'de seraları hortum ve fırtına vurdu

Antalya ve Mersin’in bazı ilçelerinde meydana gelen hortum ve şiddetli fırtına seralarda hasara yol açtı. Tarım alanlarında hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Antalya’da gece saatlerinde etkili olan hortum, fırtına ve sağanak yağışlar hasarlara yol açtı.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdür Mustafa Çömezoğlu, “İlk belirlemelere göre 50’ye yakın üreticimizin 110 dekara yakın serasında zarar meydana geldi. Kesin tespit için alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bölgemizde daha çok domates, biber, patlıcan ve salatalık üretimi yapılan seralarda zararlar oldu” bilgisini verdi.

Aksu ilçesinde de hortum ve fırtına nedeniyle seralarda hasarlar oluştu. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri zarar gören yerlerde hasar tespit çalışması yapmaya başladı. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, özellikle Yörükler mevkisindeki seralarda ciddi hasarların meydana geldiğini aktararak, bazı mahallelerde elektrik tellerinin koptuğunu, ağaçların devrildiğini belirtti.

Alanya’nın Türkler, Yeniköy, Elikesik ve Konaklı mahallelerindeki seralar ve bahçeler de hortum ve fırtınadan hasar gördü. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, fırtına ve hortumun özellikle ilçenin batı bölgesinde etkili olduğunu söyledi. Bölgede inceleme yaptıklarını aktaran Göktepe, üreticilerin bahçe ve seralarında hasar tespit çalışmalarına başladıklarını aktardı.

FIRTINA MERSİN’DEKİ SERALARA DA ZARAR VERDİ

Öte yandan Mersin’in Bozyazı ilçesinde de etkili olan fırtına nedeniyle bazı seralarda zarar oluştu.

İlçede sabahın erken saatlerinde etkili olan fırtına, Gözsüzce, Tekeli ve Çubukkoyağı mahallelerindeki tarım alanlarına zarar verdi. Rüzgarın yanı sıra kısa süreli oluşan hortum da seraların direklerinin yıkılmasına ve naylonlarının yırtılmasına yol açtı. Ekili ürünlerin zarar gördüğü mahallelerde bazı elektrik direklerinin de telleri koptu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince bölgede hasar tespit çalışması başlatıldı.


  • RUSYA'NIN SON 8 YILDA DEĞİŞEN TARIM VİZYONU

    RUSYA’NIN SON 8 YILDA DEĞİŞEN TARIM VİZYONU

Kaynak URL