Bahçeli’den Putin’in Ukrayna kararına tepki – Son Dakika Türkiye Haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşuyor.

”ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇMEK MECBURİYETİNDEYİZ”

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

”Şiddetin önüne geçmek mecburiyetindeyiz. Kadınlarımıza ve çocuklarımıza kasteden alçakları en ağır şekilde cezalandırmak adalet ve hukukun temel görevidir.

Şiddete tolerans gösterilemez. Parti olarak kadına şiddetin engellenmesi hususunda 6 maddeden teşekkül eden tekliflerimizi kamuoyunun dikkatine sunmuştuk.

”RUH SAĞLIĞI YASA TEKLİFİ BİR AN EVVEL YASALAŞMALI”

Ruh sağlığı yasa teklifinin bir an evvel yasalaşmasını gerekirse idam cezasının bile tartışmaya açılmasını şiddeti teşvik edecek her türlü yayın ve haberden kaçınılmasını cinayetin gösterilmediği dizi filmlerin hazırlanmasını ülkemizin şiddet haritasının çıkarılmasını önermiştim.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ

Rusya ile Ukrayna arasında süregelen yüksek gerilim her gün boyut değiştirmektedir. Rusya 19 Şubat’ta balistik füzelerle tatbikat yapmıştır. Bu tatbikatı Putin anbean takip etmiştir. Bu iki ülke arasında sıcak gerginliği tırmandıran söz ve eylemlerin gittikçe yoğunluk kazandığı gözlemlenmektedir.

”MUHTEMEL BİR SAVAŞI DOĞRU BULMUYORUZ”

Ayrılıkçı bölgelerin bağımsız cumhuriyet olan tasarı onaylanarak Putin’e sunulması ve Putin’in olur vermesi yangına körükle gitrmekten başka bir anlam taşımamamıştır. Hem ABD hem de Rusya barış ve istikrardan uzaklara savrulmuştur. Bizim bildiğimiz Ukrayna’nın vesayet altında olmadığı iradesini yabancı başka devletlere devretmediğidir. MHP olarak Rusya-Ukrayna arasında savaşı doğru bulmuyoruz. Cinayete teşebbüsüne kimsenin ortak olmamasını temenni ediyoruz. Savaş yanlıştır. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı duyulmalıdır.”

Kaynak URL