Bakan Akar: Montrö statüsünü hep birlikte koruyalım – Son Dakika Türkiye Haberleri

Son dakika haberi! 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

“Karadeniz’e en uzun kıyısı olan bir ülke olarak biz başından beri barışı destekledik” sözlerini kullanan Akar, Montrö Sözleşmesi’nin statüsünün bozulmasının kimseye yararı yok dedi.

Akar, “‘Bölgesel sahiplik’ ve ‘Montrö ilkelerini’ kullandığımızda yüzyıla varan süre içinde burada bir güven, istikrar oldu. Bunun bozulmaması lazım. Bu konuda bize düşen neyse bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla bu Montrö statüsünün bütün kıyıdaş ülkeler, bütün bölge ve tüm dünya için önemli bir çerçeve olduğunu herkesin bilmesi lazım” dedi.

Akar sözlerine şunları ekledi:

“Geçmiş yıllara yönelik tecrübelerimizi de ortaya koyduğumuzda, ona göre hareket etmenin önemli olduğunu görüyor ve değerlendiriyoruz. Bu nedenle Montrö statüsünün bozulmasının kimseye yararı yok, bunu hep birlikte koruyalım.” 

“İKİ UÇAĞIMIZI YARDIM İÇİN UKRAYNA’YA GÖNDERDİK”

Bakan Akar 24 Şubat akşamı iki A400M uçağının Ukrayna’ya gönderildiğini söyledi. Akar, “Oraya vardıktan sonra hava sahasının kapatılması nedeniyle Borispol Havaalanında iki uçağımız şu anda bekliyor. Bu konuda hem Rusya hem Ukrayna tarafıyla temaslarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Akar, “Ateşkes gerçekleşince emniyetli getirmek için çalışmalarını devam ettiriyoruz” dedi.

., gelişmelerden haberdar olun

Kaynak URL