Rusya-Ukrayna savaşında 19. gün… Rusya: Yaptırımlar işe yaramaz

Ukrayna-Rusya arasında savaş 19. gününde sürüyor. 

Rusya, Ukrayna’daki askeri operasyonunu yeni şehirleri hedef alarak genişletiyor. Ukrayna askerleri başkent Kiev’e ilerleyen Rus birliklerini püskürtmek için mücadele ediyor.

MÜZAKERELERDE 4. TUR BUGÜN: BARIŞ UMUDU YEŞERDİ

Rusya’nın Ukrayna saldırısında 19 gün sonra ilk kez taraflar anlaşmaya yakın. Ateşkes müzakerelerini yürüten heyetlere göre, önümüzdeki günlerde müzakerelerde ilerleme sağlanabilir. Gözler bugün yapılacak müzakerelere çevrildi. HABERİN AYRINTILARI 

RUSYA: YAPTIRIMLAR İŞE YARAMAZ

Rus basınında yer alan haberlere göre, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili Batı ülkelerinin, Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında, “Moskova, ABD ve Avrupa’dan yaptırımları kaldırmasını istemeyecek, Batı baskısı, Moskova’nın gidişatını değiştiremeyecek” ifadelerine yer veren Vershinin, “Bu yaptırımlar, bizim kararımız değildir.” dedi.

ABD ile ortaklarının, ülkesine yaptırım uygulayarak, Rusya ekonomisini ve Rus halkını zor durumda bırakmaya çalıştıklarını kaydeden Vershinin, “Bize bir baskı aracı olarak uygulanan yaptırımlar, birincisi gayrimeşrudur, ikincisi de işe yaramaz.” görüşünü paylaştı.

LVİV’E HAVA SALDIRISI

Lviv’de, Polonya sınırına sadece 25 kilometre uzaklıktaki Ukrayna’nın Uluslararası Barış ve Güvenlik Enstitüsü füze saldırısı düzenlendi.

Bölge valisi, eğitim karargahı olarak kullanılan Uluslararası Barış ve Güvenlik Enstitüsü’ne yaklaşık 30 seyir füzesi atıldığını açıkladı.

Füzelerin bazılarının havada imha edildiği belirtildi.

Ukrayna’nın açıklamasına göre 35 kişi öldü, 124 kişi yaralandı.

Rusya’nın açıklamasına göreyse saldırıda 180 yabancı paralı asker öldürüldü.

ZELENSKİ’DEN MÜZAKERE MESAJI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelere katılan heyetlerin görevinin, iki ülkenin devlet başkanlarının katılacağı bir toplantıyı organize etmek olduğunu söyledi.

Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, NATO’ya hava sahasını kapatma çağrısını yineleyen Zelenski, “Ukrayna gökyüzünün kapatılmaması, Rus füzelerinin sizin bölgenize, NATO vatandaşlarının topraklarına da düşeceği anlamına geliyor. Bu sadece bir zaman meselesidir” dedi. HABERİN AYRINTILARI 

Kaynak URL