Fintech şirketi Papara yeni kurulan bir bankaya ortak oluyor   

Yeni kurulan bir bankaya ortak olma sürecinde olduklarını ifade eden Papara CEO’su Emre Kenci, yurtdışı planlamaları doğrultusunda Avrupa’da bir kaç ülke ile lisans alabilmek için görüştüklerini söyledi.

Papara CEO’su Emre Kenci, görüşmelerin son aşamaya geldiğini ve yeni kurulan küçük bir bankaya ortak olacaklarını söyledi. Bloomberg HT televizyonda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Kenci, “Geleneksel bankacılık ürünleriyle neler yapabileceğimizi bu yıl planladık. Uzun bir süredir yenilikçi bakış açımızla mevduat ürünlerini, kredi ürünlerini bir banka ile ortaklık yaparak nasıl sunabiliriz diye çalışıyoruz. Görüşmelerimiz son aşamaya geldi. Yakında açıklaması da yapılacak. Yeni kurulan küçük bir bankaya ortak oluyoruz. Onlar ile geleneksele yeni bir soluk getirmek üzere temel bankacılık ürünleri üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

‘Aktif kart kullanıcı sayımız 1.6 milyonu aştı’

Yılbaşından bu yana çalışan sayısını 200 kişiden 450’ye çıkardıklarını belirten Kenci, yıl sonuna kadar 500 kişiye ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Yılın ilk 10 ayında kullanıcı sayısında ve işlem hacimlerinde ciddi artış yakaladıklarını ifade eden Kenci, “İşlem hacmimiz iki kat büyüyerek geçen ay 1.1 milyar TL’yi aştı. Aktif kart kullanıcı sayımızda yüzde 70 artarak 1.6 milyonu aştı. Yılbaşında bu rakam 1 milyonun altındaydı” dedi.

‘Sigorta şirketimizle inovatif sigorta ürünleri çıkarıyoruz’

Bu yıl yeni iş alanları açtıklarını vurgulayan Kenci, sigorta alanında bir şirket kurduklarını ve inovatif sigorta ürünleri üzerine çalışmalara başladıklarını söyledi. Kenci bu alandaki faaliyetlerini şöyle anlattı: “Cep telefonu alanında başladık. Bir sonraki ürünümüz de evcil hayvan sigortası olacak. BU ürünü scooter ve dron sigortası ürünleri takip edecek. Sonrasında da elementer sigortalarla bu alanı büyütmeyi planlıyoruz. Biz dijital tarafta sigortada büyük alan görüyoruz.”

‘Uygulamamızdan yurt içi ve yurt dışı Borsalarda yatırım yapılabilecek’

Papara olarak yatırım ürünleri tarafında da büyük bir ekip kurduklarını belirten Kenci, “Bu alanda da büyük yatırımlar yaptık. Gerçekleştirdiğimiz bir aracı kurum ortaklığı ile yakın zamanda Papara uygulaması içinden hisse alım satımları yapılabilecek. Hem yurt içi hem de yurt dışı borsalardaki hisseler alınıp satılabilecek. Küresel pazarda ABD borsaları ile başlayacağız ama Londra ve Hong Kong borsaları da olacak. Uygulamaya fonları da ekleyeceğiz” diye konuştu.

‘Papara 2023 yılında en az bir pazarda olacak’

Papara’nın yurt dışı hedeflerine de değinen Kenci, yurtdışı planlamaları doğrultusunda Avrupa’da bir kaç ülke ile lisans alabilmek için görüştüklerini ifade etti. Türklerin çok yaşadığı ülkelerden başlayarak Avrupa’da birçok ülkede faaliyet göstermek istediklerini ifade eden Kenci, “Bunun yanı sıra Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetlerinde olmak istiyoruz. Geçen hafta Azerbaycan’da Merkez Bankası ile görüştük. Papara’yı Azerbaycan’da açmak istiyoruz. 2023 yılında yurtdışında en az bir pazarda olacağız” dedi.

Kaynak URL