'KOBİ'ler için en önemli yatırım dijitalleşme olacak'

Dijitalleşmenin KOBİ’ler için bir seçenek değil, ayakta kalmaları için zorunlu bir süreç olduğunu belirten İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Müdürü Özge Küllah Kurtuluş, KOBİ’ler için en önemli yatırımın dijitalleşme olacağını söyledi.

 

İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Müdürü Özge Küllah Kurtuluş, KOBİ ve işletmelerin dijitalleşmesinde bankacılık sektörünün katkılarının ve rolünün önemli olduğunu söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına konuk olan Kurtuluş, KOBİ’ler için en önemli yatırımın dijitalleşme olacağını söyledi. İş Bankası’nın KOBİ’ler için dijital okur yazarlık eğitimlerini iş ortakları ile birlikte tüm Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirdiğini ve gerçekleştirmeye devam ettiğini ifade eden Kurtuluş, “Buna devam edeceğiz. Çünkü en önemli bölüm bu. Ürün ve hizmetlerimizin hemen hemen hepsini dijital kanala aktarıyoruz” dedi.

‘Dijitalleşme KOBİ’ler için seçenek değil, zorunluluk’

Teknolojinin ve veri işlemenin geldiği noktada dijitalleşmenin KOBİ’ler için bir seçenek değil, ayakta kalmaları için zorunlu bir süreç olduğunun altını çizen Kurtuluş, KOBİ’lerin dijitalleşmeyi neden önceliklendirmesi gerektiği konusunda şu yorumda bulundu: “Önceliklendirmeliler çünkü rekabet avantajını ancak böyle sağlayabilirler. KOBİ’ler maalesef daha sınırlı sermaye ile faaliyet gösteren işletmelerimiz. Bu nedenle işleyiş süreçlerini ne kadar verimli hale getirirlerse o kadar ana işlerine odaklanabilirler. Bu da rekabette önemli avantaj elde etmelerini sağlar. Dijital kanallarla artık olmayan pazarlara gidebiliyorlar. Dijital önceliklendirme KOBİ’leri daha esnek, daha rekabetçi ve daha yenilikçi hale getiriyor.”

‘Tüm ticari işlemlerin yakında zamanda dijitalden yapılacağını düşünüyoruz’

Bankacılıkta tüm ticari işlemlerin yakın zamanda dijital kanallardan yapılacağını öngördüklerini belirten Kurtuluş, tüm teknolojik yatırımları da bu çerçevede hazırladıklarını söyledi. Dijitalleşmenin zaman tasarrufu yaratarak KOBİ’lerin kendi işlerine odaklanmasını sağladığını vurgulayan Kurtuluş, “Diğer taraftan finansal süreçlerini daha verimli ve etkin bir şekilde yürütebiliyorlar. Biz de Diji Kolay ile KOBİ müşterilerimizin dijitalleşme ihtiyaçlarını karşılayan ürün ve hizmetleri, tek bir çatı altında kolay ve ayrıcalıklı şekilde sunarak firmaların dijitalleşmesine destek oluyoruz​​​” dedi.

Kaynak URL