'Sürdürülebilirlik finans sektörünün tam merkezinde'

Dijitalleşme ile sürdürülebilirliğin el ele giden bir kavram olduğunu belirten Yapı Kredi Sürdürülebilirlik Lideri Arda Öztaşkın, sürdürülebilirliğin finans sektörünün tam merkezinde olma sebebinin dönüşüm gücünün büyük olmasından kaynaklı olduğunu söyledi.

Yapı Kredi Sürdürülebilirlik Lideri Arda Öztaşkın, dijitalleşme ile sürdürülebilirliğin el ele giden bir kavram olduğunu belirterek sürdürülebilirliğin üç bacağa oturduğunu söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Öztaşkın, teknolojiden beklenen çok fazla şey olduğunu vurgulayarak, insan-gezegen-ekonomi bacaklarından son tüketiciye ulaşan inovatif ürünlerin sürdürülebilirliğe katkısının da çok fazla olduğunu ifade etti.

Sürdürülebilirliğin finans sektörünün tam merkezinde olmasının sebebinin dönüşüm gücünün büyük olmasından kaynaklı olduğunu kaydeden Öztaşkın, sürdürülebilirliğin çok paydaşlı ve çok katmanlı olduğuna değindi. Öztaşkın, “Yapı Kredi olarak ayak izimizi olabilecek en az seviyeye indirmeye çalışıyoruz” dedi. Ayrıca kredi ve yatırım portföylerinin sürdürülebilirlik endeksindeki dönüşümü sağlama hedeflerinin olduğu belirten Öztaşkın, bireysel ve tüzel müşterilerinin dönüşümüne niyetli olduklarını ileterek çaba gösterdiklerini söyledi.

‘Yapı Kredi Mobil’i süper uygulama olarak konumladık’

Tüm müşterilerini sürdürülebilirlik ekseninde değerlendirdiklerini ve ortaya çıkan veriyi olumlu sonuçlara gitmesi için plan ve program yaptıklarını ifade eden Öztaşkın, sürdürülebilirlik konusunun tek katmanlı olmadığını tekrar dile getirdi. Öztaşkın, bu konudaki ilk boyutun farkındalık yaratmak olduğunu söyledi ve ikinci boyutun da tüzel taraftaki sektörel dönüşümü gerçekleştirmek ve bu değişime eşlik etme hedeflerinin olduğunu iletti. Yapı Kredi Mobil’i Super App olarak konumladıklarını dile getiren Öztaşkın, Yapı Kredi Mobil ile müşterilerin sadece finansal olan ilişkilerini değil finansal olmayan iş ve ilişkilerini yönetmeye aday olduklarını belirtti.

‘Step ile tercihler sürdürülebilirlik yönünde değişecek’

Yapı Kredi Mobile entegre ettikleri Step ile yaşam tarzlarının, tüketim alışkanlıklarının, üretim şekillerinin ve tercihlerin sürdürülebilirlik yönünde dönüştüğü bir ekosistem ve kültür yaratmayı amaçladıklarını kaydeden Öztaşkın, “Step insanın bireysel hayatında, finansal ve finansal olmayan tüm alanlarda çevreye saygılı bir şekilde fayda sağlamak istediğinde bu noktada kendisine kolay tercih seçenekleri sunan bir platform” diye konuştu. Step’in günlük basit tercihlerin sağlıklı tarafa teşvik edilmesini sağlayan bir platform olduğunun altın çizen Öztaşkın, Yapı Kredi Mobil’in geldiği Super App noktasında pek çok mini app ile Step programı içine dahil edeceklerini ve genişleteceklerini söyledi.

Kaynak URL