ABD'de çılgın alışveriş haftası

Efsane Cuma indirimlerine günler kalırken, 166 milyon Amerikalı’nın bu hafta alışveriş yapması bekleniyor.

ALİ ÇINAR/CİNER MEDYA GRUBU ABD TEMSİLCİSİ

ABD’de Şükran Günü haftası nedeniyle gözler perakende ve online satışlara çevrilmiş durumda.

‘Black Friday’ yani ‘Efsane Cuma’ indirimleri için geri sayım başladı. Her yıl bu hafta Cuma günü mağazalar indirime girerken, 28 Kasım’da da ‘Siber’ satışları tavan yapacak.

Amerikan Ulusal Perekende Federasyonu (NRF) ile Prosper İnsights&Analystics’in yaptığı ankete göre; Şükran Günü ile Siber Pazartesi arası 166,3 milyon Amerikalı’nın alışveriş yapması bekleniyor. Bu rakamın geçen seneden 8 milyon daha fazla olduğunu belirten Amerikan Ulusal Perakende Federasyonu, “Her ne kadar enflasyonist etki tüketicilere yansımış olsa da güçlü bir alışveriş trafiği olmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

7719 kişinin katıldığı ankette; katılımcıların yüzde 69’u Şükran Günü’nün ertesi günü olan Cuma günü alışveriş yapmayı planladığını, yüzde 38’i ise Pazartesi günü olan siber satış günü alışveriş yapmayı düşündüğünü belirtti.

Tüketicilerin vermeyi planladıkları ilk beş hediye kategorisinde; yüzde 55 ile giyim ilk sırayı alırken, onu yüzde 45 ile hediye kartları, yüzde 37 ile oyuncaklar, yüzde 33 ile kitap/müzik/film/video oyunları ve yüzde 31 ile yiyecek/şeker kategorilerinin izlediği ortaya çıktı.

Federasyon, Kasım ve Aralık aylarında tatil satışlarının 2021’e göre yüzde 6 ila yüzde 8 arasında artış göstererek 942,6 milyar dolar ile 960,4 milyar dolar arasında olacağını tahmin ettiğini açıkladı.

Geçen yılın tatil satışları 2020’ye göre yüzde 13,5 artarak 889,3 milyar dolara ulaşmıştı.

Geçen sene, 97,3 milyon online tüketici Siber Pazartesi günü 10,7 milyar dolarlık alışveriş yaparken bu sene Pazartesi siber satışın 11,2 milyar dolar olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak URL