ABD’li Rivian, Avrupa’ya Mercedes ortaklığıyla giriyor

Elektrikli araç rekabeti çerçevesinde hafif ticari araç sınıfında da yatırımlar hızlandı. ABD’li elektrikli araç üreticisi Rivian ile Alman otomotiv devi Mercedes, Avrupa pazarı için elektrikli hafif ticari araç üretimi konusunda anlaştı. Mercedes Benz Ticari Kamyon Birim Başkanı Geisen Mathias ” 2010 yılından bu yana eVan üretimi ve piyasaya sürme konusunda geniş bir deneyim kazandık. Şimdi tamamen elektrikli bir ürün portföyüne dönüşümü hızlandırıyoruz” dedi

HANDE BERKTAN

Alman otomotiv devi Mercedes, elektrikli hafif ticari araç üretimi için ABD’li Rivian ile anlaştı.

Şirketler, ortak bir montaj hattında her otomobil üreticisi için iki farklı elektrikli kamyonet üretimini planladıklarını açıkladı.

Amaç, elektrikli ticari araç yatırımını, teknolojiyi ve tedarikçileri paylaşarak her iki şirket için de maliyetleri azaltmak. Kaliforniya merkezli EV girişimi, Illinois fabrikasında kendi lüks elektrikli kamyonetlerini ve SUV’larını üretmeye başladıktan sadece birkaç ay sonra, bu yılın başlarında Amazon için elektrikli teslimat kamyonları üretimine başladı.

İki şirket, Orta veya Doğu Avrupa’daki mevcut bir Mercedes-Benz fabrika sahasında, üretime birkaç yıl içinde başlamayı planlıyor.

Mercedes-Benz Ticari Kamyon Birimi Başkanı Mathias Geisen, “Mercedes Benz Kamyon, 2010 yılından bu yana eVan üretimi ve piyasaya sürme konusunda geniş bir deneyim kazandı. Şimdi tamamen elektrikli bir ürün portföyüne dönüşümü hızlandırıyoruz” dedi.

Mercedes- Benz ve Rivian’ın nihayetinde inşa edecekleri elektrikli ticari araçlar muhtemelen benzer olacak olsa da, farklı tasarımlara sahip olacaklar.

Kaynak URL