BofA küresel döviz piyasasını likidite sıkışıklığı konusunda uyardı

Bank of America, finansal koşulların sıkılaşması ve ekonomik büyümenin yavaşlaması nedeniyle küresel döviz piyasasının bu yıl içinde bir likidite krizine karşı savunmasız olduğu konusunda uyardı.

Piyasada, en son bankacılık kargaşasından nispeten zarar görmeden çıktıktan sonra bile, ABD bankacılık sektörüyle ilgili endişelerin doları baskılaması ve yen’i yükseltmesi nedeniyle, Dövizdeki oynaklık bu ay sıçradı. BofA stratejistleri, hareketin “kriz seviyelerinden uzak” olduğunu söyledi. Oynaklık, dolara olan talepteki artışın euro-doları bir aylık ima edilen oynaklığı 2020 başından bu yana en yüksek seviyelere çıkardığı geçen yılın sonlarına kıyasla düşük kaldı.

Silicon Valley Bank’ın iflas etmesi ve Credit Suisse AG’nin UBS Group AG tarafından devralınmasının ardından Fed’in geçen haftaki güvercin duruşu piyasaları sakinleştirse de, özellikle enflasyonun yüksek kalması durumunda önümüzdeki aylarda volatilitenin yeniden artması riski bulunuyor. BofA stratejistleri Michalis Rousakis ve Howard Du yazdığı notta, “Banka kredisi sıkılaştırmasının gecikmeli etkisi henüz tam olarak ortaya çıkmadı ve ekonomik döngü muhtemelen büyüme için daralma evresine giriyor” denildi.

Tüm önemli para birimleri için alış/satış fiyatları arasındaki farklar bu ay genişledi. BofA, ay ortasındaki opsiyon hacmi ölçüsünün, doların Birleşik Krallık mini bütçesinin ardından yükseldiği ve şahin bir Fed tarafından desteklendiği Eylül sonunda görülen seviyelerin çok altında olması nedeniyle, bunun fiyat hareketleri üzerinde sınırlı bir etkiye sahip olduğunu savundu.

Kaynak URL