Tamamlayıcı sağlık sigortalarına ilgi arttı

Tamamlayıcı sağlık sigortalı sayısı 2.5 milyonu aştı. Bloomberg HT Sigorta Gündemi programında gündeme getirilen Türkiye Sigorta Birliği verilerine göre, 2019 yılı sonunda sigortalı sayısının 1 milyon 354 bin olduğu tamamlayıcı sağlık sigortalarına pandemi ile başlayan ilgi her geçen gün arttı.

Son iki yılı etkisi altına alan pandemiyle birlikte tamamlayıcı sağlık sigortalarına olan ilgide ciddi bir artış yaşandı.

Bloomberg HT’de yayınlanan Sigorta Gündemi programında ele alınan tamamlayıcı sağlık sigortalarında (TSS) son iki yılda önemli bir ivme dikkat çekti.

Hali hazırda Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak sigortalı olan kişilerin, SGK anlaşmalı özel hastanelerde ekstra bir ücret ödemeden muayene, tahlil ve tedavi hizmeti almasını sağlayan TSS’ye olan ilgi her geçen gün hızla artıyor.

TSB verilerine göre, 2019 yılı sonunda sigortalı sayısının 1 milyon 354 bin olduğu TSS’depandemi ile başlayan ilgi her geçen gün artarak 2021 yılı sonunda 2 milyon 600 bine ulaşarak 2 milyon 540 bindeki özel sağlık sigortalı sayısını geçti.

Pantemi gerginlik yarattı

Programda yer verilen bir araştırmaya göre, AXA Sigorta’nın pandemi sürecinde insanların akıl ve ruh sağlığını etkileyen riskleri öngörebilmek için Galatasaray Üniversitesi ve Institutdu Bosphore işbirliği ile hazırladığı COVID-19 Pandemisi ve Akıl Sağlığı Raporuna göre insanların yarısı depresif bozukluk yaşıyor.

GFK Türkiye tarafından 520’si kadın, 780’i erkek 1300 kişi ile yüz yüze gerçekleştirilen araştırmaya göre, sosyal temasın azalması pandeminin başa çıkılması en zor etkisi olarak ifade ediliyor.

Beyaz yakaların yüzde 82’si ailesinin sağlığı için, yüzde 73’ü kendilerinin virüs kapma riski için endişe duyuyor.

İnsanların yüzde 61’i gergin, yüzde 67’si stresli, yüzde 46’sı da yaşama karşı ilgisiz olduğunu belirtiyor.

COVID-19 salgını sürecinde kendisine ve ailesine iyi baktığını düşünenlerin oranı yüzde 56.

Motosikletler de zorunlu trafik sigortası yaptıracak

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK), 50 CC altı motosikletlerin de zorunlu trafik sigortası kapsamına alınması için başlattığı çalışmada sona gelindi. Bu kapsamda sayıları 800 bini bulan 50 CC altı motosikletler de zorunlu olarak trafik sigortasını yaptıracak.

Sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren 1000’in üzerinde çalışana sahip organizasyonlar kategorisinde Allianz Türkiye ve Anadolu Sigorta, Great PlacetoWork® Enstitüsü’nün düzenlediği 2022 Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde ilk sıralarda yer aldı.

Son iki yılda 600 bin- 800 bin aralığında seyreden kaza tespit tutanağı düzenlenmiş maddi hasarlı kaza sayıları yıl sonunda yeni bir rekora imza atabilir.

BES’e özgü danışmanlığın yolu açıldı

BES şirketlerimizin yatırım danışmanlığı yapabilmeleri konusunda önemli bir düzenlemeye gidildi.

SPK tarafından kısa süre önce yayınlanan tebliğ ile emeklilik şirketlerimizin yalnızca emeklilik yatırım fonlarına özgü ve halihazırda bir gruba yönelik verilebilen genel yatırım tavsiyesinin BES ile sınırlı olarak bir katılımcıya yönelik de verilebilme imkanı tanınırken, emeklilik şirketlerimizin yalnızca BES’e özgü bir yatırım danışmanlığı faaliyeti yapabilecekler.

Yatırım danışmanlığının alt detaylarının belirlenmesine yönelik SEDDK tarafından yayımlanan genelge ile ise emeklilik şirketlerinin BES’e özgü katılımcı veya aynı özelliklere haiz katılımcılardan meydana getirilmiş gruplar bazında yatırım danışmanlığı yapabilmesine yönelik bir araştırma biriminin kurulması şartı getirildi.

Bu birim tarafından ayda bir kereden az olmamak üzere her bir risk grubuna yönelik ayrı tavsiyeler içeren bir araştırma raporu hazırlanmasına, emeklilik şirketinin fon tavsiyesini elektronik iletişim araçları veya robo-danışmanlık uygulamaları ile katılımcının erişimine sunabilmesine imkan veren düzenlemeler Genelge’de öne çıkıyor.

Hatırlatma önemli bir fayda var katılımcılar yılda 12 kez fon dağılım değişiklik hakkına sahip. BES’te Temmuz 2021’de BEFAS’ın hayata geçmesi ve robotik uygulamaların kullanımının yaygınlaşmasıyla son üç yılda yaklaştı…

Programda Piramit Menkul Kıymetler Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Berra Doğaner, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak URL