CarrefourSa/Kartallıoğlu: Enerji güvenliğine 100 milyon TL’lik yatırım yaptık

CarrefourSa CEO’su Kutay Kartallıoğlu CarrefourSa olarak iki senede enerji güvenliğine 100 milyon TL’lik yatırım yaptıklarıını belirtti.

Bloomberg HT’de yayınlanan Elektrik 4.0’ın bu haftaki konuğu CarrefourSa CEO’su Kutay Kartallıoğlu oldu.

İş dünyasında enerji verimliliğine yönelik uygulamaların konuşulduğu programda Kartallıoğlu “Sürdürülebilirliği sosyal ve çevresel olmak üzere iki boyutta ele alıyoruz. Sosyal boyutta, kadının perakendedeki istihdamı konusunu çok önemsiyoruz. Bizim bugün yönetici kadromuzun üçte biri kadın, idari kadrolarımızda ise bu rakam yarıyı biraz aşmış durumda. Toplamda ise yüzde 27’e ulaşan bir kadın çalışan sayımız var.

Sosyal boyutta önemsediğimiz diğer bir konu ise franchising. Bayilik vererek sürdürülebilir bir büyüme modeli sergiliyoruz. Bir perakendecinin büyümesi toplumun dokusunu bozmamalı diyerek biz kendi esnafımızla büyüme modelini seçtik” dedi.

Çevresel boyutta da çok fazla girişimleri olduğunu ifade eden Kartallıoğlu “Sıfır noktası dediğimiz konu raporlama. Çevreye tam olarak ne etki verdiğimizi ölçmeye çalışıyoruz ve buradan hareketle sıfır atık nosyonunu belirliyoruz. Geçtiğimiz yıl mağazalarımızın sadece yüzde 10’u sıfır atık belgesine sahipken şimdi bu rakam yüzde 50’ye yaklaştı. Hedefimiz bir yılda tamamına ulaşmak.

Sıcaklığın sanayi devriminden bu yana global dünyada 1,1 derece artması, tarım alanlarının yüzde 10’unun mahvına sebebiyet verdi. 3,2 derecede verim düşüşü yüzde 20’lere çıkıyor. Bu da gıda atığına ne kadar önem vermemiz gerektiğine işaret ediyor. Ambalajlarda ise korkunç bir plastik kullanımı var, buraya da odaklanmaya dikkat ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kartallıoğlu enerji verimliliğine dair soruya ise “Türkiye’de CarrefourSa olarak iki yıldır 100 milyon lira yatırım yapma kararı aldık. Hedefimiz enerji tüketimimizi yüzde 12 oranında azaltmak. Bu, Türkiye’deki 30 bin adet konutun 1 yıllık elektriğine eşit” şeklinde cevap verdi.

Kaynak URL